View Single Post
Eski 01-12-2013, 14:18   #23
kiziltan
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 28-04-2013
Şehir: tahran iran
Mesajlar: 1,314
Sn Fozada

Merhaba, gezenin ayagina tas degermis, yani dolasip caba harcamazsan hic bir sans sana ugramaz, durdugun yerde sana birsey gelmez, beladan baska.

Internete girmeyi ogrendigimden bu yana ne film indirdim, ne muzik, chat yapmayi bilmem. Agabegimle bedava konusmak icin Skype var okadar. Gerisi hep search butonu ile calisma. Bu sekilde epey para kazandim, gordugum makinalarin uzerinde modifikasyon yapip tasarimladim, imaledip sattim, hayatta hic bir isimden bu kadar kazanmadim.

Bugun Damda 12 m2... baslikta size cevap yazdiktan sonra actiginiz lonulara baktim ve Hydroponic besin cozeltisi icin hesap makinasi basliga girince cok sevindim.

Ben bu programi indireli cok oldu, kullanmasini uc asagi bes yukari becerdim sayilir. Ancak elle hesap yapamayinca saglama yapamiyor insan, bu endise yaratiyor.

Levent Ali Bey ve ben kendimiz icin ve digger amatorlere sunmak icin besin yapmak istiyoruz. Hedefimiz para kazanmak degil, toptan mal alarak ucuza getirmek, sirf maliyet yuzunden giremeyenlerin balkonunda topraksiz tarimi denemesine yardimci olmak. Ticari kalitede birsey uretip satmak falan dusunmuyoruz, ucuza malolursa eger okullara falan bedava verebiliriz gibi bir ruyamiz da var.

Ben Hoagland ile baslayalim, marul, biber ve birkac bitki icin kullanilabildigi yazili ayni formulun. Denemek istiyoruz, zaten amacimiz marul, biber, domates falan yetistirip tatmin olmak, hedef bir kokten sukadar kilo yapmak degil, diyorumki 2 salatalik, 2 domates, 2 biber biri bana biri hanima, 1 marulu bolusuruz artik !

Bazi formulleri Hydrobuddy de cikarttiktan sonra size yazip teyidini ve tavsiyelerinizi almak isterim. Mumkun mudur ? Su hammadde degil oburunu sec gibi oneriler cok yararli olacak.

Elbette gram olarak cikacak formul yetmiyor, bir de hazirlama safhasi var bunun, danisabilir miyim size lutfen?

Ben makina ve her turlu imalat icin yardimci olabilirim, imalat manyagi sayilirim, ne olursa olsun ya yapmisimdir, ya yapani tanirim hemen ogrenebilirim, bir konu olursa lutfen yazin, zevk alirim boyle seylerin pesinde kosmaktan.

Yakinda mermer kesme ve isleme makinasi imalati icin yeniden ( eskisini 3 yil once kapattim ) atolye kurmak fikrindeyim, ayni yerde, ispanak hasat makinasi, marul hasat makinasi, strafor delme duzenegi, plastic bardak delme duzenegi yapacagim, satmak icin degil " yaptim " diyebilmek icin. Bir tane projem var akansu, durgunsu, NFT hepsini cok az bir yatirimla uygulayabilecegim bir proje, prototipi hazir olsun gondereyim size begeneceksiniz.

Formulasyon ve ilk imalatta yardimci olmaniz mumkunse cok sevinirim, ben 2500 km uzakta Iran`dayim ama Levent Ali Bey size dolmus szakliginda eger Mersin`de iseniz, kendisi Tarsus`da.

Saygilarimla
Engin KIZILTAN

kiziltan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön