View Single Post
Eski 30-11-2013, 20:30   #1
murat doğan
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-07-2013
Şehir: antalya/alanya
Mesajlar: 373
Japon gülü ve ficus benjamin için bakım önerileriniz

merhabalar arkadaşlar. geçen hafta cumartesi günü işyerimin bahçesinden fotoğraflarını gördüğünüz dört adet japon gülü ve bir adet benjamini sökerek, resimlerdeki saksılara diktim (daha doğrusu sökülmüş, ben sahip çıktım).

özellikle japon güllerinin ikisi çok kötü bir yerdeydi (duvar ile yemekhane olarak kullanılan çadırın arasında, hiç güneş görmüyor ve çadırın bütün yağmur suları ağaçların bulunduğu yere akıyor. toprak neredeyse çamur olmuş durumda. benjaminde bahçe duvarı ve başka bir ağacın arasında sıkışmış yaşamaya çalışıyordu.)

Özellikle büyük olan japon gülü neredeyse sadece gövde kalmıştı. Çalışan arkadaşımız kökleyerek haber verdi sağolsun. Ancak ağaçları çıkarırken köklerine biraz zarar vermiş yine de yeterince kökleri olduğunu düşünüyorum. Hazırda sadece bir adet büyük saksım vardı. Köklerini örterek acele ile gidip bulabildiğim en büyük boy saksılardan aldım. Hemen Bahçe toprağı, dere kumu ve perlit karışımı hazırlayarak aldığım saksılara ektik arkadaşla beraber. Erken dönemde köklerinin hareket etmemesi için derin bir şekilde ektim, kökleri nerdeyse saksıların dibine oturdu. aslına bakarsanız bu şekilde ancak sığdı saksılara, daha yukardan dikme şansımda yoktu aslında.

bir hafta geçti, benjamin dışında diğerleri sağlıklı görünüyor, benjaminde yaprakların büyük bir çoğu döküldü. sanırım bu benjamin için olağan bir durum. KÖKLENDİRME GÜBRESİ ve Köklendirme Hormonu,Çelik Köklendirme Hormonu ürünleri sipariş ettim sanırım 2 gün sonra elimde olur. Bu ürünlerin kullanımı ve sizlerin bakım için önerilerinize ihtiyacım var.Yardımlarınızı bekliyorum.

japon gülü01-a.jpg

Eklenti 458029

japon gülü02-a.jpg

japon gülü03-b.jpg

japon gülü04-b.jpg

benjamin starlight02.jpg

murat doğan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön