Konu: Nergis
View Single Post
Eski 29-11-2013, 16:38   #1895
pria
Ağaç Dostu.
 
pria's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-08-2009
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 6,526
Bu yıl nergislerimi ekmekte biraz geç kaldım..Nedeni de, çoook uzaklardan gelmesini sabırsızlıkla beklediğim 4 çeşit kokulu katmerli, tescilli, 100 yıl, 400 yıl öncesine tarihlenmiş nadir nergisler idi..Nihayet kavuştum onlara ve evvelki gün ektim hepsini..

Ben, hayatım boyunca rastlayabildiğim çok ender insanlardan birini ''agaclar.net'' sayesinde tanıdım ve bu güzel insanın dostane, yardımsever, özverili, fedakar, gönlü zengin kişiliği sayesinde edindim bu güzel nergisleri..Bu satırları muhakkak okuyacaktır; ona buradan da gönül dolusu teşekkürlerimi sunuyorum..
İnşallah, ortam, iklim değişikliği gibi uyumsuzluklar olmaz ve görsellerini sizlerle paylaşırım mart gibi..
İnşallah bu yeni nergislerim de ''erlicheer''ler gibi gözdelerim olur.

5 büyük ve derin saksımda 11 çeşit nergis var bu yıl..
İçlerinde ''Double Daffodil Erlicheer'' sadece 1 adet..Aslında satıştan sonra kendi saksılarım için 5 adet ayırmıştım ama İst./Mecidiyeköy'den doktor Esra Hanım öylesine ısrar etti ki, en sonunda kıramadım ve kendime 1 adet bırakıp diğerlerini de ona gönderdim..Çok ısrar etti, hatta ''bak Adnan Bey, ben doğum doktoruyum, kızın doğum yaparsa birgün lâzım olurum, ona göre'' diye takıldı bana telefonda..Onun da ısrarını kıramadım sonuçta..Kaldı bana bir tane..

Nergisleri ekmeden bir hafta önce, saksılarımın toprağını boşalttım..Zaten iyi olan toprağıma, torf, katı leonardit, çok yanmış çiftlik gübresi karıştırdım ve tekrar doldurdum..

Fotoğraflar, soğanların saksılara taksim edilmiş fakat henüz gömülmemiş halini gösteriyor..Soğanlar arasındaki mesafe 12-14 santim civarındadır.
Daha sonra herbirini soğan büyüklüklerine göre 5-8 santim kadar gömdüm ve güzelce suladım..

Hayırlısıyla ve sabırsızlıkla bekliyeceğim açmalarını..

Nergislerin ekim bakım bilgileri için:

http://yogunkokulukatmerlinergis.wordpress.com/

Eklenen Resimler
  

Düzenleyen pria : 26-12-2013 saat 12:23
pria Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön