View Single Post
Eski 28-11-2013, 17:47   #4
badrobot
Ağaç Dostu
 
badrobot's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-08-2011
Şehir: Manisa
Mesajlar: 2,734
Sn.ulmus (Nail Bey)
Ağacınızın zaman olarak uzun, sizin anlatımınızla kısa olan hikayesini defalarca okudum. Sözleriniz ve yaşadıklarınız ders niteliğinde. Cesaretiniz ve sabrınız da ayrıca takdir edilmesi gereken bir konu.
Uzun Bonsai geçmişinizin başlarında yapmış olduğunuz hataları bugün cesurca dile getirmeniz hem sizin Bonsai'de ne kadar ilerlediğinizi hemde kendinle barışık biri olduğunuzun açık bir ifadesi.
Ağacınıza hiç haksızlık etmeyin, çok güzel bir ağaç. Beden kalınlığının dallara göre ince kalması sizinde ifade ettiğiniz gibi problem. Eskilerin bir sözü vardır;"Zararın neresinden dönülse, kardır"
Sizin deneyimlerinizden faydalanmak ve öğrenmek adına size şunu sormak istiyorum: Şu aşamada ana gövdenin kalınlaşması adına aslında çok hızlı büyüyen bir tür olan ağacınızın formuyla alakası olmayan bir yerden (Örn.ana gövdenin dip kısımlarından patlayan bir göz) "kurban dal" olarak bırakma şansı olamazmıydı? Bu size derin ve geniş bir saksıda çok önemli bir avantaj kazandırmazmıydı? Yoksa ağacı illada yere (toprağa) dikmek mi gerekli?
Sevgiyle kalın. İyi çalışmalar dilerim.

badrobot Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön