View Single Post
Eski 27-11-2013, 23:34   #27
xenkebikec
Ağaç Dostu
 
xenkebikec's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2010
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 154
Sn. ellisa merhabalar,

Öncelikle belirtmek isterimki çimlendirme çalışmanız imrenilecek kadar başarılı. Bu sıralar alerjik olarak buğday ve süt ile ilgili tedavi gördüğümüzden dolayı biz daha başlamadık ama yakın zamanda bizde tecrübelerimizi paylaşacağız.

Buğdayda renk ve ışık arasında ciddi bir ilişki var. Biz yaparken sabah 3 saat kadar güneş alan kapalı-camekan balkonda yapmıştık ve güneş ışığını almasıyla ilgili bir sorun olmamıştı.

Buğdaylarınız torfa geçirilecek kadar olmuşlar, bir gün daha beklemelerinde de bir sorun olmaz diye düşünüyorum.

Kefir konusuna gelince, hiç market dolaşmanıza gerek yok. Uygun mayayı bulup inek sütüne karşı duyarlılığınızdan dolayı alacağınız keçi sütü ile evinizde çok kolay bir şekilde yapıp tüketebilirsiniz.

Bir süre sonra çoğalan kefirleri paylaşma isteği duyacağınızdan eminim . Evde yaptığınız zaman kendi içim zevkinize görede sertliğini-ekşiliğini ayarlayabilirsiniz. Kefir yapmak yaklaşık 5 dakikalık bir iş. Sütle kefir tanelerini birleştirip kefiriniz olduktan sonra ayırıyorsunuz ve yeniden mayalıyorsunuz. Kullanmayacağınız zamanda buz dolabında suyun içinde bekletiyorsunuz. Bu kadar basit.

Rusheim ile ilgili olarak tam bilgim yoktu. Alerjik tedaviden sonra bu konuyada eğileceğim. Siz herhangi birşeye karıştırmadan kuru olarak mı tükettiniz? Sanırım bir de yağı var süperkritik CO2 ekstrasyon yöntemi ile elde edilen. İnternet sitesi Doğal Yağlar, Bitkisel Yağlar, Bitkisel Ürünler, Tabia, TabiaShop.com .

Görüşmek üzere, kolay gelsin.

xenkebikec Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön