Konu: Dendrobium
View Single Post
Eski 27-06-2007, 01:02   #14
acropora
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 13-08-2006
Şehir: ADANA
Mesajlar: 68
Orkideler hakında bilgi sahibi olmadığım halde bir ay kadar önce gittiğim Singapurda güzelliklerine aldanarak bir kaç tane orkide aldım. Aslında eşimin bakımlarını üstleneceğini ve bakımları konusunda araştırma yapacağını düşünmüştüm. Ama yanılmışım ve bakımları bana kaldı.
Phalaenopsis türü ve şeffaf saksıdaki çiçekli iki bitkimde sorun yok. Her ikisininde yaprakları ve çiçekleri sağlıklı, yerlerindende memnun görünüyorlar.

Benim sizlerden ricam dendrobium red ruby olarak aldığım orta boy bir beher içerisinde 30 kök kadar küçük yavru orkideyede sahibim. Bir aydır bu ağzı jelatinle kapalı jel içine ekilmiş olan bu minik orkideleri ne yapmam konusunda karar veremedim.

Artık beher içerisine sıkışmış durumdalar, geldiklerinden beri iyice büyüdüler, hiç açmadım ve sulama vs gibi bir işlemim olmadı. Hatalı bir şey yapmak istemediğim için size danışmak istedim.
Şeffaf akrilikten 40*40*50 cm lik bir tank içerisine almayı düşünüyorum. Vivarium içerisinde yeterli nemi sağlayabileceğimi düşündüğüm için buna ekim yapmayı düşündüm. Tabana bir ızgara yerleştirip substratı koymayı ve buna yavruları ekmeyi düşünüyorum. Tabanı tamamen substratla kapatmayıp bir kısmınada nem sağlaması için köklerden ayrı kalacak şekilde bir su hazneside yapacağım. Üstüde istediğim kadar açıklık bırakarak kapatacağım.
Bu yavru orkideler için en uygun substrat ne olabilir ve nasıl temin edebilirim.
Eğer çok zor, bakımı büyütmesi sıkıntılı ise ve benim gibi çok az olan zamanının akvaryumlara harcayan biri için uygun değilse daha ilgili ve bakımını yapacak bir arkadaşa hediye olarak gönderebilirim.
Yardımcı olabilecek arkadaşlar olursa sevinirim.
Selamlar.

acropora Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön