View Single Post
Eski 25-11-2013, 00:40   #22
ellisa
Yeni Üye
 
ellisa's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-11-2013
Şehir: izmir-iskenderun
Mesajlar: 23
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi pomodoro Mesajı Göster
Buğday çimi macerama ben de 10 gün kadar önce başladım. 10 gün önce City Farm markalı organik buğdaydan alarak suya koydum. Genel prosedürü takip ederken buğday sıkacağını da ısmarladım. 10 günün sonunda buğdaylarım 10-12cm kadar olmuşlardı.
Ben de bugün ilk denememi yapmaya karar verdim. Ama biraz hüsran oldu işin açıkçası. Yaklaşık 40cm çaplı bir tepside topraksız yetiştirdim çimenlerimi. Ve internetten okuduğum kadarıyla günlük önerilen doz bir "shot" bardağı. Fakat ben 30ml, yani bir shot bardaklık çim suyu elde edebilmek için, 40cm.lik tepsimde yetişen tüm çimleri hasat ettim. Sonuç olarak her gün çim suyu içmek istiyorsam aynı boydaki tepsiden toplamda 10 tane olmalı ve ben her gün yeni bir tepsi başlatmalıyım. Gerekli olan yer ve emek düşündüğümden daha fazla

Bu arada ilk defa çimen suyu içiyorum. Tadı tek kelimeyle muhteşem! İlginçtir, şekerli bir tadı var. Aroması inanılmaz... Renk, yoğunluk, her şey iyi de... Biraz daha bereketli olsaydı Bu durumda sadece 10 günde bir içebileceğim...
- - - - - - - - -
Merhaba Pomodoro ,

Bende yeni başladım sayılır bugday çimi suyu yetiştirmeye ,ben torf toprakda yapmaya karar verdim, çimlerin kalın ve çim suyunun daha verimli olacagına inanıyorum ..tekzenden torf organik toprak 40 litre aldım (15 tl )

bu ayın 14 dünde başladım city farm bugdayları 500 ml paketin yarısını 1 gün içme suyunda beklettim,ikinci gün suyunu süzdüm iki ayrı kavanoza koydum ,
yukarıda resimlerden takip edebilirsiniz : )
demek istedigim bugün ayın 25 i nerdeyse 8 cm oldular ama daha tam olgunlaşmadılar 10 gün oldu,
bugün gördügüm kadarıyla çok hızlı büyüyorlar .
bugdayları ekdigim kasa tahtadan 40x50 cm ,sanırım nekadar sık bugday topraga sıgdırırsan okadar çok çimen (suyu) cıkacakdır..
- - - - - - -
bende merak ediyorum dogrusu 20 gün uğraşdan sonra 250 gram cityfarm organik bugdaydan ,yarım cay bardagı çim suyu çikarmı
- - - - - - -
bir ayrıntı daha ögrendim videolardan,bugdayları ilk gün suda bekledikten sonraki filizlendirme işlemi tepside bekletilirse 3 günde bugdayların içinden filizler çıkıyor (önceki dikimim kavanozda çok uzun sürmüşdü ve biraz maya gibi kokuyordu )

şimdi birde tepside deniyorum filizlendirmeyi akşamdan akşama içme suyunda yıkayıp tepsiye tekrar seriyorum bugün 3 üncü gün fotografını ekledim fena görünmüyorlar gibi ..

hergün biryandan tepsiye bakıyorum ,öte yandan çimleri gözetliyorum,
ilk bugday dikme işlemlerinden heycan ile bahsettigimde eşim ve bende dahil alışamadık, başarılı olurmuyduki diye araşdırmalar yaparken
Bu siteyi görünce başkalarının tecrübelerini çimlemede başarılarını okudum ozaman emin oldum : )
Bu bir cicekçiden saksıda çiçek alıp , arada su vermek gibi olmuyor .
Eyer büyük bahçeniz yok ise evin bir köşesi ekim için yer alıyor .
heleki çalışıyorsanız,cocuklarınız var ise lux bir ugraşı gibi geliyor fakat bundan sonrada kendi çiminizin suyunu hergün içebilmek gerçekden paha biçilmez his olucakdır.

sanırım bir süre sonra çimleme işine daha iyi alışıp daha hızlı ve pratik olmamız dilegi ile dikime devam : ) diyorum

saygı ve selamlarımla
ellisa

Eklenen Resimler
 

Düzenleyen ellisa : 25-11-2013 saat 01:09 Neden: kelime eklenmesi
ellisa Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön