View Single Post
Eski 22-11-2013, 13:28   #16
Orhank
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 08-11-2013
Şehir: Ankara
Mesajlar: 241
Ziya bey, civcivleriniz etlik değil ilk önce bu konuda anlaşalım
İkinci olarak tavuklar sadece otcul değillerdir aynı zamanda hayvansal protein ihtiyacı da duyarlar hatta köylerde börtü böcek vs. yiyen hayvanların yumurtası bile ne kadar farklı lezzette olur değil mi.
Evet doğrudur başka ülkelerde insan tüketiminde kullanılan baş ve ayaklar haşlanıp sterilize edilerek un halinde yeme katılır ve bu sadece bizde değil tüm dünyada bu teknoloji uygulanır.
İngiltere de bizimle aynı ırklar kullanılıyor ama onlarda 45 günde değil 39 günde kesiliyor orada tüketici tercihleri farklı
İsterseniz ya da bir talep olursa ülkemizde de aynı hayvan 3 ayda kesim ağırlığına getirilebilir ama o zaman ucuz protein kaynağı olma özelliği kaybolur yani maliyet fiyatları yaklaşık 10 kat artar yani hemen hemen dana eti fiyatına tavuk eti yersiniz.
Bunu ülkemizde deneyen Köy-Tür ve Mudurnu Tavukçuluğun başına gelenleri bilmeyeniniz yoktur herhalde.
Şu anda tüm dünyada tavukçuluk sektörünün %85'i aynı tavuk ırkını kullanıyor ve büyük bi oranda aynı yöntemle yetiştiriyorlar.
Bu konu sanırım en iyi bu ortamda anlaşılır.
Farklı bir yöntemle bu işi yapan kişi para kazanamaz.

Genel Bilgilendirme

Tavuklarda hormon kullanılmaz
Nedenleri
*Hormonlar yemle vs verilemez genel yapıları protein ve yağ asitleri formunda oldukları için dış ortamda korumasız olarak bozulurlar
*Tavuklarda sürülere uygulanacak bir hormon ürünü yok yani insanların sağlığı ile oynamayı kafaya koymuş bir psikopat dahi olsanız ürünü temin edip kullanamazsınız.
*Hormon bulduğunuzu ya da ürettiğinizi varsayalım; hormonu enjeksiyon ile hayvanlara tek tek vermek lazım en küçüğü 5.000 adet hayvan buluna kümeslere 5 kişi ile girseniz 3 gün sürer. Günde 1,000,000 hayvan kesilen entegreler var siz düşünün gerisini.
*Hadi bir insan ordusu ile tüm hayvanlara enjeksiyon yaptınız ve hormonu verdiniz etki etmesi için 60 gün gerekiyor

Tavukçuluk işini para kazanmak için yapan biri bu maliyetlerin bir tanesi ile bile uğraşmaz

Orhank Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön