View Single Post
Eski 21-11-2013, 14:48   #18
badrobot
Ağaç Dostu
 
badrobot's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-08-2011
Şehir: Manisa
Mesajlar: 2,734
Sn.Sihirlikaktus.

Öncelikle mesajınızda kullanmış olduğunuz dili hem anlamakta zorlandım hemde hoş bulmadım. Oysaki forum kurallarının içinde Türkçe'nin doğru ve güzel kullanımıyla ilgili maddelerde mevcut.

Son dönemlerde internet üzerinden hem bonsai satışları hemde bonsai tohumu (ekim kiti adı altında çeşitli ürünler) satışa sunulmaya başlandı.
Bu durumda biz tüketicilerin tam olarak ne istediğimiz çok önem taşımakta. Tamamen herkesin kendi tercihi. Fakat biz tüketicilerin internet üzerinde bu tip alışverişler yaparken aldığımız ürünlerin ne olduğu konusunda çok dikkatli olmamamız gerekiyor.
Bir çok bonsai tohumu satan sitede tohumun yanına o tohumun çok güzel bonsailerinin resimlerini koymaktalar. Alıcılarda sanki o tohumları ekmek ve beklemekle o resimlerini gördükleri ağaç şekillerine hiç bir müdehalede bile bulunmadan ulaşacaklarmış gibi anlamsız bir düşünceye kapılıveriyorlar.
Gelelim sizin yaşamış olduğunuz benzer probleme. 30 tl gibi bir rakkam bir bonsai ağacı için çok az, bir kaç tohum için çok yüksek bir rakkam. Eğer geri iade şansınız varsa deneyin derim.

badrobot Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön