View Single Post
Eski 21-11-2013, 00:03   #10
s.serdar
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 22-10-2011
Şehir: ankara
Mesajlar: 1,478
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi deniz44 Mesajı Göster
agaclarımzıda yaslı bu nedenle guclu saglam basınclı olması lazım pompanın komsun kaan marka aldı ınternetden bende dogansahın marka aldım ıkı yıl oldu memnunum dah bakıma bıle gıtmedım ama komsumunkı daha ılk gunden sıkıntı yaratdı cın malıymıs ayrıca parcasıda yok sıkınıtı sıze tavsıye ederım cunku yoldan toplamıyoruz uzun surelı kuanırsınzı
Bizim kooperatif yerleşkemiz 125 dönüm kadar. Esas sorunumuz da kara sinek. Birde ortak alanlardaki ağaçların ve çiçeklerin ilaçlanması. Bu nedenle Ankara Büyükşehir Belediyesinden ilaçlama istedik. Gelip baktılar burası özel mülk dediler. İlaçlama hizmetleri de ayrıca özelleştirilmiş. Belediyenin taşaronu firmaya yönlendirdiler. Aradık geldi firması. Bir sefer ilaçlama için sıkı bir pazarlık sonucu 4.500 TL fiyat verdi. Sezonda da en az 4-5 sefer ilaçlamanın gerekeceğini söyledi.

Dolayısı ile açtık interneti, arandık benzin motorlu ilaçlama pompalarını. Notlarımızı alıp Ankara'ya indik. Fiyat açısından en uygun bulduklarımız Kaan marka idi. Benzeri ise Taral Marka. Hem Kaana baktık hem Taral'a. Kaan'ların motoruda pompasıda uzak doğu malı. Taral'ın genellikle honda motor ve yerli pompa kullandığını gördük. Sağlam ve uzun ömürlü olması için Taral'a yöneldik. Ancak Taral pompaların dakikada yaklaşık 50 litre ilaç attığı, bunu 25 litrenin altına düşürülmesinin olanaksız olduğu görünce vazgeçmek zorunda kaldık.

Zira kullanacağımız kara sinek ilacının kilosu 220 TL olup ancak 8 litre su ile karışacağı için Taral marka ilaçlama pompası dakikada 1000 liralık ilaç sarf edeceğinden bize hiç uygun gelmedi.

Ara sıra alım yaptığımız Yiba çarşısının altındaki bir firmaya gidip derdimizi anlatıp tavsiye istedik. Bize aşağıdaki makineyi önerdi. Bu makine 55 litreyi 5 dakikada püskürtüyordu. Ayrıca ulv ye benzer türde duman şeklinde 55 litreyi 10 dakikada atan bir aparat da önerdi.

Name:  1.jpg
Views: 36358
Size:  63.0 KB

Name:  2.jpg
Views: 36417
Size:  57.0 KB

Günler süren araştırmalarımız sonucu bulduğumuz en uygun ilaçlama pompasının bu olduğuna kanaat getirip alımını yaptık.

Birer ay ara ile iki kere ilaçlama yapıp kara sinek sorununa ciddi çözüm getirip üyelerimizin hayır dualarını aldık.

Seneye ilaçlamaya Nisan ayında başlayarak kara sinek sorununu kalıcı çözüm getireceğimizi umuyorum.

Makinesinin 55 litre kapasiteli tankı var. Benzin motorlu. 40-45 bar basınçlı pompası ile ilacı ip şeklinde 10 metreye, biraz dağıtarak 6-7 metre mesafeye rahatlıkla atabiliyoruz. Üzerinde 30 metre uzatmalı hortumu var. Elle ittirerek arazi üzerinde gezdiriyoruz.

5-6 dönümün üzerinde bahçesi olan ve ilacı tasarruflu kullanmak isteyenlere kesin tavsiyemdir. Satıcıda para vermeden alın gidin kullanın, beğenmezseniz ve işinizi görmez ise getirir geri demişti.

Bilmem Güler hanım bu yazdıklarımı okur mu? Bir ara havadan uçaklama ile ilaçlama yaptırma ihtiyacı duyduğunu bildiğim için okur ise kesin aldırır diye düşünüyorum bu makineyi

s.serdar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön