View Single Post
Eski 20-11-2013, 11:30   #16
sakdag
Ağaç Dostu
 
sakdag's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-09-2011
Şehir: Balıkesir - Edirne
Mesajlar: 3,227
Merhaba Sayın Fatito, sayfanız hayırlı olsun, kaktüslerle ilgilenen, tanıdık bir ismin daha sayfa açtığını görmek mutluluk verici, çok sevindim. Hoşgeldiniz.

Taveresia fazla sulamaya karşı çok hassas özellikle de havaların soğuk olduğu dönemlerde, hemen çürüme yapıyor. Geçtiğimiz yıllarda ben de taveresia bitkimi kış sulamalarında kaybettim, çürüme yapacağımı hiç ummadığım için farkettiğimde herşey için çok geçti, içten içe çürüme iyice ilerlemişti. Bitkiyi kaybettim maalesef.

Yandaki bitkinin ucunun çürürme yaparak koptuğundan eminseniz, bitkiyi saksısınıdan çıkarıp iyice inceleyin derim. Anne bitkide de aynı sorun vardır büyük ihtimal.
Bir de şunu sormak istiyorum, Taner bey'den çıplak kök olarak mı temin ettiniz? Eğer saksılama işini kendiniz yaptıysanız ilk 4-5 gün hiç su vermeseydiniz keşke.

Lafı çok uzattım ama sonuç olarak içiniz rahat etmiyecekse, bitkiyi kökünden çıkarıp inceleyin derim. Böyle güzel, ilginç bitkiyi kaybetmek inanın çok üzücü oluyor.


Kopan yavrunun çürük yerlerini kesip, ucunun iyice kurumasını bekleyip dikebilirsiniz. Tabi çok körpe ise büzüşüp o da ölüyor ama denemekte fayda var.

sakdag Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön