Konu: Amaryllis
View Single Post
Eski 18-11-2013, 21:34   #1226
nihat.k
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 14-02-2012
Şehir: istanbul
Mesajlar: 102
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi DilSe Mesajı Göster
Sayın nihat.k Amaryllis'leriniz çok güzel, emeğinize sağlık. Benim Amaryllis'lerimin şu anki durumu böyle. Siz kış boyunca sulamayı tamamen kesmeyip şubat-mart gibi yeşil yapraklı iken kendiniz mi buduyorsunuz, yoksa sulamayı yavaş yavaş kesip sararmasını mı bekliyorsunuz?
Ben saksı değişimi de yapmak istiyorum çünkü bir saksıda soğanlar sıkışık, birbirlerine baskı yapıyorlar. (Her iki saksıda da 4 soğan var.) Bir de baş kısımlarının birazını toprak üstünde bırakacağım, şu an öyle değil. Ne zaman ve nasıl yapmalıyım değişimi? Cevaplandırırsanız çok sevinirim.
Saygılarla...
Sayın Dilse , çiçekleriniz sağlıklı ve güzel görünüyorlar. Şu aralar son sulamayı yapıp ardından 4 ay kadar hiç sulamayın derim.ilk 2 ay sonunda yapraklar zayıflayıp solduğunda soğan ucundan kesin.Son iki ay mümkünse karanlık ve serin bir yerde dinlenmeye bırakın.Nisan ayında saksıyı dışarıya,nisan yağmurlarına bırakabilirsiniz. Mayıstan sonra kendiniz sulayabilirsiniz. Bu süreçte ve sonrasında yeni çiçekler açmadan soğanları topraktan çıkarmanızı tavsiye etmiyorum. Çünkü bu çiçekler soğuk havada kök çıkarmakta çok zorlanıyorlar. Yeni kökler çıkana kadar soğan gövdesinin bir kısmı çürüyor. Çiçeği toprakta bırakırsanız ana kökler toprak içinde hazır bekleyecektir. Toprak - saksı değişimi işlemini çiçeklenmeden sonra temmuz ağustos eylül aylarında , köklerin kurumasına müsaade etmeden yaparsanız hiç sorun olmayacaktır.

nihat.k Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön