View Single Post
Eski 18-11-2013, 10:07   #25
hosseda
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-09-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 1,323
Tandırda neticeye vardım.

Fırın en az iki saat yakılacak (odunun cinsi önemsiz çünkü tek amaç fırının ısıtılması). Fırının iyice ısındığına kanaat getirildiğinde son közlerin geçmesi beklenecek ( bu noktada fırın ağzı kapalı olmalı) toprak kap iyice kapatılmış vaziyette fırına konacak ve fırın kapağı kapatılarak tandır unutulacak... Yaklaşık 10 saat sonra açıldığında mükemmel pişmiş bir tandırla karşılaşıyorsunuz...

Bu tarife en uygun saatler; fırını akşam 20.00 gibi yakmak, saat 23.00 de kabı fırına sürmek. Sabah uyanınca yemek zorunda değiliz, fırın öğlene kadar sıcaklığını kaybetmediğinden tandırda soğumadan sizi beklemiş oluyor.

hosseda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön