View Single Post
Eski 15-11-2013, 22:04   #15
leventali
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 09-08-2013
Şehir: Mersin
Mesajlar: 617
Merhaba İsmail Bey,

Yazım konusundaki inceliğiniz için teşekkür ederim. Yazar olma konusuna gelince. Hep istedim. Hala da yazarım. 10 yıl önce "Seçmece Bunlar" adında bir kitabım basıldı bir yayın evi tarafından. Seri halde 10 tane yazacak anlaşma yapmıştık. İlk 5 bin basıldı ve ücretimi ödediler.

Sonra mı? Sonrası bir kaç yeni mezun edebiyat öğretmeni arkaşımıza hayrımız dokundu. Kitabın ismini değiştirip farklı bir isimle birkaç seri çıkardılar. Yayın evine değil ama yeni mezun arkadaşlara helali hoş olsun. Onlara hiç kırılmadım. Zira bilmiyorlardı bile belki de.

Kapandı yayınevi. Bir vesile ile matbaacılarıyla tanıştık. Tamamen matbaacının yalancısıyım. Biz o kitaptan 50 binden fazla bastık, demişti.

Yazarlara her basımda belirli bir adet ücretsiz verir yayın evi. Bana da 500 tane vermişlerdi. Bayağı bir şaşırmıştım. Bu hatalı baskıymış. Kırımda atlama olmuş. Bu atlamayı kırımları bir araya getiren kızlardan biri bulmuş. Hem okuyor, hem bir araya getiriyormuş.

Bizim yazarlık maceramız bu vesileyle son buldu. Yazmaya devam ettik ama artık laptopumuzda.

Eğer özelden adresinizi gönderirseniz, bu hatalı basımdan elimde kalanlardan (Zira hatalı olmayan basımdan bana hiç verilmedi) imzalar size gönderirim.

Saygı ve sevgilerimle...

leventali Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön