View Single Post
Eski 15-11-2013, 14:28   #15
Ginseng
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 25-09-2010
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 4
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ellisa Mesajı Göster
Merhaba Gingseng ..
merak ediyorum şu an kullandıgınız bugday markası nedir ,bende city farm organik bugday migros organik tahıl reyonunda buldum fakat güvenip iki buyuk saksımı mahvetmek istemiyorum acaba Orgagen Ambarındanmı spariş versem diye düşünüyorum ? sitelerini araşdırdım ama bugday bulamıyorum :I
ORGAGEN RNLER .::. ORGAGEN AMBARI

tecrübenizi tekrar paylaşırsan çok sevinirim

saygılarımla
ellisa
Merhaba ellisa, şuan Orgagen Ambarı buğdayını kullanıyorum 6 Lira'ya İçerenköy Carrefour organik reyonundan aldım. Fiyat düşük gibi görünsede 500 gr. için oldukça yüksek. Birde tecrubelerimden öğrendiğim sık ekim yapmak isteyen biri için maliyet yüksek olacaktır. Çünkü sıkma işleminde çok görünen çimlerin az olduğunu suyu çıkınca anlıyorsunuz. Ben her iki markayı da denedim. Deneme yanılma öğretici oluyor. City Farm buğdayını bir türlü çimlendiremedim. Ancak şunu farkettim Orgagen buğdayını da son denememde oda sıcaklığından olduğunu tahmin ediyorum filizlenmediler. Anlıyacağınız ısı, hava, nem önemli. Şimdi düşünüyorum da City Farm'ın istediği şartlar benim ortam koşullarıma uymadığı için filizlenmemiş olabilir. Dediğim gibi denemeniz lazım.

Ürünün bulunabileceği mağazalara buradan ulaşabilirsiniz: BAYLERMZ .::. ORGAGEN AMBARI

Merak edip topraksız da yetiştirdim. Daha temiz oluyor. İnce yatay borcamda hızlıca büyüdüler. Sulama için yağmurlama yapan fısfıslardan aldım. Borcamın dibinde biriken suyu sulamadan 1-2 saat sonra döktüm. Topraksız olduğu için rahatlıkla dökülebiliyor. Altta biriken sular küfe sebep oluyor. Sulama suyuma 1 lt. suya 1 çorba kaşığı oksijenli su karıştırdım.

Topraklı yetiştirmede torf kullandım. İki farklı deneme yaptım. Birinde toprak saksı diğerinde normal camda denedim. Camın altında delik olmadığı için suyu dikkatli vermeye çalıştım fakat muhtemelen su birikmesinden küf oluştu. Bana kalırsa en iyisi su gideri olan toprak saksılar.

Toprak yerine ne kullanılabilir kendimce onuda araştırdım. Topraksız rahatlıkla yetişiyor fakat bana sağlıklı ve doğal görünmedi. Torf kullanmaya karar verdim. Ancak burada kullanılan organik olduğu söylenen bir madde var mesela ilgimi çekmişti onu da paylaşıyım.
How to Grow Wheatgrass - YouTube
Üründe bu: Baby Blanket Growing Medium - 10x10

Sıkıcak belirttiğim üzere Healthy Juicer kullanıyorum. Biraz zorluyorum ama nar suyu bile sıkılıyor. Telefonla sipariş verip kapıdan ödeme ile satın aldım. 125 Lira'ya maloldu. Kapıdan ödemede 5 L. fark verdim. Benim çimler çok lezzetli sanki şeker konulmuş içine gibi bir lezzeti var. Ama bir defa aç karnına sadece çim suyu içip güne başladım akşama kadar midem bulandı =) Üzerine mutlaka başka bir meyve suyu içmem gerekiyor. Görüntüde çok olduğunu sanıyorsunuz ama sıkınca azıcık suyu çıkıyor. Bu beni biraz hayal kırıklığına uğrattı. Bu yüzden günlük içmek isteyen biri için üretimi kolay olmaz. Bunun için çeşitli yöntemler okudum. Alan darsa, pazarlarda satılan kat kat çekmeceli patates soğan koymak için kullanılan eşyalar oldukça mantıklı.

Bu linkleri de not almıştım yeni başlamak isteyenlere yol gösterici olabilir:

How to grow wheatgrass - YouTube

How To Grow Wheatgrass And Sprouts - YouTube

How to Grow Wheatgrass - YouTube

Yaylacık Yaşam Vadisi » Buğday Filizi Nasıl Yetiştirilir?

BUĞDAY ÇİMİ EVİ: Şubat 2013

Buğday çimi suyu / Beslenme / Diyet / Milliyet Blog

Buğday Çimi Suyu'nun Faydaları | Yararlı Besinler | Sağlıklı Yaşam | YAŞAM | iVillage Kadın Kulübü

Buğday Çimi Suyu Nasıl Hazırlanır? Buğday Çimi Suyu Yapılışı

Evde Buğday Çimi nasıl yetiştirilir

Buğday Çimi Yetiştirmek | Kundo.co

BUĞDAY ÇİMİ SUYU

YARAMAZ TEYZELER: Buğday Çiminin Yetiştirilmesi

Ginseng Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön