View Single Post
Eski 15-11-2013, 03:12   #13
leventali
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 09-08-2013
Şehir: Mersin
Mesajlar: 617
Merhaba İsmail Bey,

Sizi forumda bayağı bir okudum. İlgilenip benim başlığınıza yazdığınız yazıları da zevkle ve dikkatle okudum. Ama burayı ilk kez okuyorum.

İçten, samimi, kül elenmemiş, nazik yazınız çok etkiledi beni. Yaşadığınız onca olumsuzluklara rağmen, buradaki insanları kendinize yakın bulup kalmışsınız. İyi ki de kalmışsınız ki, sizin gibi cesur bir yüreği tanıma imkanı bulduk.

Yazılarınızdan okuduğum kadarıyla duygusal bir yapınız da var. Ah o duygusallık yok mu? Benim de en büyük sıkıntılarımdan birisidir. Yıllar aşındırmıyor, aksine kökleştiriyor da..

Ben çok eski bir internet kullanıcısıyım. Neredeyse Türkiye'deki tarihi kadar eski. O yüzden internetin her dönemini bilirim. Ama en güzel dönemi ilk başladığı dönemlerdi. Sözüm meclisten dışarı, kalite yüksekti.

Sonra yaygınlaştıkça toplumdan herkesim girmeye, kullanmaya başladı. İster istemez kurallar oluşmaya başladı. Abartı kural koyan, anlamsız kural koyan sitelerin, hemde çok güzel siteler, forumlardı bunlar, bir çoğu günümüze ulaşamadı.

Kuralları samimi, insani, beşeri olan forumlar ise uzun yıllar yaşamlarını sürdürdüler.

Neler yaşadığınızı bilmiyorum. Anlatın da demiyorum. Ama yöneticiliğin ne zor bir durum olduğunu çok iyi biliyorum. Zira bir sosyal iş platformunda da ben yöneticiyim. Anladığım kadarıyla sizi kaybetmemek için bayağı bir çaba sarf edilmiş. Ve iyi ki de bu çaba sarf edilmiş ki, sizin gibi samimi bir insanı buradan tanımak nasip oldu.

Bu forumun yüzde birini belki anca okumuşumdur. Belki okuduklarım o kadar bile değildir. Nedenini tahmin ettiğim. anlamsız tartışmalar yaşanmış. Ve hala da bu yönde üslup kullanmaya devam etme niyetinde olan da yok değil...

Bir kütüphane düşünün. İhtiyacınız var ve bir araştırma yapacaksınız. Giriyorsunuz kütüphaneye folklor ekibi çalışma yapıyor. Bir köşede davul zurna. Olsun ben müziği, folklorü severim diyorsunuz. Aradığınız bir kitabı bulmak için onun bulunduğu dolaba gidiyorsunuz ve alıyorsunuz kitabı elinize. Sayfaları çeviriyorsunuz ama kitabın içinde, kitabın başlığı dışında her şey var. Evet bilgi de var. Ve siz koyuyorsunuz kitabı masanın üstüne, davul, zurna, folklor eşliğinde, o sayfası yırtılmış başka bir şey yapıştırılmış, bu sayfası karalanmış, konuyla hiç alakası olmayan bir resim, uzunca bir tartışma ama konuyla hiç ilgisi yok. Sonra alıyorsunuz o kitabı, konuyla hiç alakası olmayan başka bir dolaba bırakıp gidiyorsunuz.

İşte benim gördüğüm bu forumda üyelerin bazılarının yapmaya çalıştığı şey bu. Eğer buna müsaade edilseydi sizin gibi bir insanı tanımıyor olacaktık. Böyle bir foruma eminim siz bile girmez, girseniz bile bir süre sonra unuturdunuz.

Bilgisi olan bilgisini ezmeden, yüksek perdeden konuşmadan aktarmalı. Bilgisiz olan bilgisizliğini belirtmeli. Üç kağıt okuyup, bir sayfa yazan ahkam kesmemeli. Ona buna saldırmamalı. İçtenlikle birisi yardım etmeye çalışıyorsa, bildiği yanlış bile olsa terslemeden kabul etmeli.

Ama şu kesin ve kesin ki, asla ve kata hiç bir üye, bir olumsuzluk yaşadı diye yazmaktan imtina etmemeli.

Hepimiz insanız. Hata da yaparız. Yaşımızın önemi yok daha da yapacağız. Ama kenara çekilmek, kenardan izlemek, uzaktan bakmak bu forum üyesine yakışacak bir şey değil düşüncesindeyim. Zira bu foruma üye olmuş kişi, mutlaka bu işe gönül vermiş ki üye olmaya karar vermiş. Mutlaka kendisi de bir şeyler paylaşmak istiyor ki foruma üye olmuş.

Yoksa foruma üye olmadan da forumun her tarafını gezip, okuyabilir.

Uzun yazdığım için kusuruma bakmayın. Sizi tanımaktan mutluluk duydum. Uzun uzun yazdım ki, benim başlığımda da izlemeye geçtiniz, doğum gününüzü beklemeden, tecrübelerinizi paylaşın diyebilmek için.

Saygı ve sevgilerimle.


Düzenleyen leventali : 15-11-2013 saat 03:16 Neden: hatalı yazım
leventali Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön