View Single Post
Eski 14-11-2013, 17:31   #4
leventali
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 09-08-2013
Şehir: Mersin
Mesajlar: 617
Sayın semihbagis,

Orotitelere göre suyunuzun EC si mükemmel.

Kaç saat olduğunu bilmiyorum. Ama ben amatörce cevap verim. Sabah işe giderken yakın akşam kontorlleri yaptıktan sonra kapatın.

Fidelerinizi fide olarak almış olsaydınız daha çabuk büyürlerdi. Ben fide olarak aldım. Benim ektiğim tohumdan fidelerin resimlerini daha önce paylaşmıştım. Hala büyümüyorlar. Zira tohumdan fideyi büyütmek biraz daha zahmetli. Çünkü onlar daha çok ışık, nem ve sıcaklık istiyorlar.

Gördüğüm büyüklüğe sizin EC miktarınız fazla gibime geliyor. Çünkü fideleriniz daha çok küçük görünüyor.

Isı, nem, ışık faktörü sizde etkili olacak. Bilgili arkadaşlar daha yetkin cevap vereceklerdir.

Gördüğüm yer bodrum katı sanırım. Fideler küçük iken daha çok ışığa ihtiyaç duyacaklar. Benim burada ışık sorunum yok. Zira damdayım ve gün doğumundan batımına kadar ışık alıyorlar.

Bir de size moral olsun diye söyleyim. Benim tohumdan ektiğim marullardan daha büyük sizin marullar ve ben sizden yaklaşık bir ay da önce ektim. Tabi bakamadım doğru düzgün. Bir sürü hatalar yaptım. Ona rağmen sizinkiler gayet sağlıklı görünüyorlar.

Son bir soru, çünkü ben bayağı geç öğrendim.

EC yi nasıl ölçüyorsunuz? Suyun ısısını ölçüp, ec metredeki değerleri formüle koyup öyle mi 1.6 diyorsunuz? bunu açıklarsanız belki benim düştüğüm hataya düşmezsiniz...

Size Işık ve biraz da sabır gerekiyor...

Saygı ve sevgilerle...


Düzenleyen leventali : 14-11-2013 saat 17:33 Neden: ilave yazı...
leventali Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön