View Single Post
Eski 14-11-2013, 12:47   #2
leventali
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 09-08-2013
Şehir: Mersin
Mesajlar: 617
Merhaba Sayın semihbagis,

Öncelikle iyi dileklerinize teşekkür ederim. Sizin çalışmanız da son derece güzel. Eksikliklerinizi burada birlikte tartışırız. Ben benim gördüğüm şeyleri ve sorularımı sıralayim. Mutlaka diğer arkadaşlardan da yorumlar alacaksınızdır. Şunu da belirtmeliyim ki benim bu alanda çalışma sürecim bir kaç ayla sınırlı. Bildiklerimi paylaşacağım.

Sorular :

1- Bunları tohumdan mı ektiniz fide haline getirdiniz yoksa fide olarak mı aldınız?
2- Ekim tarihiniz nedir? Ekeli kaç gün oldu?
3- Besin eriyiği olarak ne kullanıyorsunuz?
4- Suyunuzun (yani depoya besin eriyiği koymadan) EC si kaç? Çeşme suyu koyuyorsanız, ya da kuyu suyu koyuyorsanız bunun EC si.
5- Gördüğüm kadarıyla tank olarak 20-30 litre gibi bir bidon kullanıyorsunuz. Bunun suyunu kaç günde bir değiştiriyorsunuz?

Gördüğüm noksanlıklar:

1- Bitkinin büyümesine ışık en önemli etmenlerden. Sizde çok yetersiz. En ucuz çözüm olarak 3 adet gün ışığı flöresan alıp takmanız. Yeterli gelir mi bilmem ama bundan iyi olacaktır. Evde kullandığımız flöresanlardan. Eminim tartışma yaratacaktır ama ben denedim gayet başarılı oldu. Fiyatı 10-15 tl civarında.

2- Son resimde gördüğüm eksikliği hemen söyleyim. Bardağın tabını delik, yanlarda delik yoksa bence bitkiler suya tam değmiyor demektir. Kökleri itibariyle. Buna benzer sıkıntıyı bende yaşayıp paylaşmıştım. Yanları dı delin şişle neyle delerseniz.

3- 1.6 EC ilk bu fide aşamasında uygun mudur bilmiyorum. Ama ben bir hafta kadar 1.1 gibi çalıştırdım sistemi. Sonra 1.2 ye çıkardım. Bunlar öneriyle oldu tabi.

Ama tüm eksiklere rağmen ışık sorunu çözerseniz yola iyi devam etmiş olursunuz diye düşünüyorum.

Diğer arkadaşların da bu konuda yorumları Sayın semihbagis ve okuyan diğer arkadaşlara faydalı olacaktır...
Saygı ve Sevgilerle..

leventali Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön