View Single Post
Eski 13-11-2013, 03:21   #12
ellisa
Yeni Üye
 
ellisa's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-11-2013
Şehir: izmir-iskenderun
Mesajlar: 23
Talking cityfarm organik bugday sorunlumu ?? ekim emeklerim boşuna gitmesin

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Ginseng Mesajı Göster
City Farm ve Orgagen Ambarı buğdaylarını denedim. Şunu söylemem gerekir ki aralarındaki fiyat farkı kesinlikle normal. City Farm'ın buğdayı suda garip bir madde salgılıyor ve kötü bir koku oluşuyor. Buğdayların içinde beyaz bir sıvı oluşması normal mi bilemiyorum ama tohumlanmadığını bizzat yaşadım. Toprakta belki olur mu diye denedim sonuç; oksijenli su karışımıyla sulamama rağmen toprakta yeşil beyaz bir küfe sebep oldu. Firmaya e-posta gönderip olayı yazdım fakat geri dönüş olmadı. Bir daha da almam.

Orgagen Ambarı buğdayı ise iki günde oldukça hızlı şekilde çimlendi. Koku vb. sorun gözlemlemedim. İki gün cam kavanozda ( 1 gün su da 1 gün nemli olarak) tuttuktan sonra filizlenen buğdaylarımı derin olmayan borcamda torflu toprak karışımıyla yetiştiriyorum. Anladığım kadarıyla topraksız da yetiştirilebilir. Ama doğallık, kalite ve sağlık açısından o yöntemi denemekten vazgeçtim. Günde bir kez sabahları suluyorum. Henüz sıkma aşamasına gelmediler. Sıkma makinası olarak Lexen Healthy Juicer makinasını aldım. Maydonoz, dere otu ile deneme yaptım ve oldukça başarılı. Bence elektrikli katı meyve sıkacaklarından daha sağlıklı. Kullanımı ve temizlemesi kolay.

Düzenli olarak içince faydalarını görücez bakalım. Bu konuda ki bilgilerden de faydalandım. Bilgi veren herkese teşekkürler. Kolay gelsin.
Merhaba Gingseng ..
merak ediyorum şu an kullandıgınız bugday markası nedir ,bende city farm organik bugday migros organik tahıl reyonunda buldum fakat güvenip iki buyuk saksımı mahvetmek istemiyorum acaba Orgagen Ambarındanmı spariş versem diye düşünüyorum ? sitelerini araşdırdım ama bugday bulamıyorum :I
http://www.orgagenambari.com/?vlang=...emode=products

tecrübenizi tekrar paylaşırsan çok sevinirim

saygılarımla
ellisa


Düzenleyen ellisa : 13-11-2013 saat 03:26 Neden: kelime ekleme
ellisa Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön