View Single Post
Eski 08-11-2013, 19:36   #20
Kudret Tezel
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 29-07-2007
Şehir: iSTANBUL
Mesajlar: 1,688
Sayın leventali, dediğiniz gibi ''amatörler ve cahiller''deyimi ile,
''Bence amatörce cahilce araştırmalar yapmaktansa''
söylemi arasında oldukça büyük fark var. Niyetim kimseyi kırmak değil , lütfen sağ duyunuz ile birkere daha değerlendiriniz.

Milyonlarca hatta milyarlarca insanın topraksız tarımla yetişen çileği yerken, bir arkadaşımızın yetiştirdiği çilekten yiyen çocuğunun çilek yedi diye hastalanmasını ganimet sayıp, dünyanın kabullendiği topraksız tarımı yeren, onlar yenirmi, verdiğiniz gübreden bomba yapılır diye konuşa bilen bir doktorun söylediklerine prim veren yazınız beni gerçekten şaşırttı. Zira bunu baz alarak bende tahliller yaptıracağım konuyu araştıracağım demenizde tuz biber ekti.

Ama ne yazık ki arkadaşımıza sayın arkadaşım acaba bir ilaçmı kullandınız ve zamanından önce hasad ettiniz,veya siz farkında olmadan çocuğunuz çileklerin güzelliğine dayanamayıp ilaçlı çilekleri mi yedi acaba diye sormadınız. Teknolojinin geliştirdiği dünyanın kabul ettiği bir sistemi sanki çiftci memedin bulduğu bir şeymiş gibi basite aldınız. Sanki tahliller siz istediğiniz için yapılacak veya siz araştırıyorsunuz diye değerlendirilecek gibi bir imaj verdiniz.

Ve farkında olmadan topraksız tarıma gönül verenler içinde bir kuşku korku oluşturdunuz.
Neredeyse İsmail Karagülle arkadaşımız köye gitmekten vaz geçeçekti az kalsın

Sayın leventali lütfen söylediklerimi samimi olarak bir değerlendirin. Haklı mıyım haksız mıyım kararı size bırakıyorum. Topraksız tarımın sağlık açısından geleceğini görebilmek Biz cahil amatörlerin işi olamaz. Bilim adamları var , üniversiteler var , araştırma kurumları var. Herşeyde olduğu gibi onların dediklerine inanmak zorundayız aksi taktirde geleceğimiz tehlikede olabilir. Öyle diyorlar. Onun için kısır tartşmaları bırakıp dünya standartlarında topraksız tarımı öğrenmek için çaba sarfedelim bu işi layıkı ile yapmayı öğrenelim. Selamlar sevgiler.

Kudret Tezel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön