View Single Post
Eski 08-11-2013, 01:48   #13
vetman996
Ağaç Dostu.
 
vetman996's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-08-2008
Şehir: Manisa-Salihli
Mesajlar: 772
Sayın İsmail Abicim,

Kısır tartışmalara hiç girmem, ama fikirler tartışılabilmeli.

Besin eriği hazırlanırken kullanılan gübrelerin içinde sadece Azot, Fosfor, Potasyum yok. Bunların içinde kadmiyum, kurşun, nikel, arsenik gibi ağır metaller de var malesef. Fazla kafa karıştırmak istemiyorum.

Kısaca özetlemem gerekirse:

Topraklı Tarım mı? Topraksız Tarım mı? sorusuna kesinlikle ve kesinlikle Topraksız Tarım Nedenini siz de biliyorsunuz ve benim gibi topraksız tarıma gönül veren dostlar da biliyor. (topraklı tarıma göre kimyasalların daha dengeli kullanılması, özellikle zirai ilaçların Pestisit-Herbisit vs. kullanılmaması)


Kıymetli abi, eğer düşündüklerimi hayata geçirebilirsem 3 dönüm kadar topraksız tarım serası yapma düşüncesindeyim. Şu anki mevcut topraksız seramızın bir kısmında doğal gübre ile topraksız tarım denemeleri yapıyorum. (organik gübre ifadesini kavram karmaşası oluşturmamak için bilerek kullanmıyorum)

Forumda bir kaç yerde bahsetmiştim. Denemelerin bir kısmında solucan gübresi kullanacağım. Solucan gübresini (Humusunu değil) suyun içine attığınızda nescafe gibi suda eriyebiliyor. En güzel yanı besin eriğindeki elementleri bitkinin alacağı formda hazırlayarak bitkiye sunması.

Kullandığınız besin eriğinin doğal gübre olduğunu bilseniz, elde ettiğiniz ürünleri daha zevkle yemez miydiniz.

Kullandığınız besin eriğinin yarısı bile doğal gübre olsa daha iyi olmaz mıydı.

Sayın abicim ben bir mum yakmak istedim ama sizin yüreğinizi yaktım sanırım. Beni affedin lütfen.

Biliyorum bana kızıyorsunuz ama gün gelecek bana da Allah razı olsun diyeceksiniz.

Topraksız tarım topraklı tarımdan daha iyi, bundan emin ol. Ama biz daha iyisinin peşindeyiz. Bu yazıları da ticari düşünerek yazmıyorum kesinlikle.

İyilik yap at denize balık bilmez ise Halik bilir.

Selamlar... Saygılar...

vetman996 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön