Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Lonicera
Sezon başında ekmiş olduğum tohumlardan yetiştirdiğim bitkinin boyu neredeyse 1 metreyi buldu. Bugün yapraklarını kestim. Küçük küçük doğrayıp fincana koyup, üzerine kaynar su ilave edip yaklaşık 4-5 dakika beklettik. Bir tatlı kaşığı bal ile tatlandırıp içtik. Kendine has limon kokusuyla enfes bir lezzeti daha keşfetmiş olduk. Bitkideki kalan yaprakları da yarın kesip derin dondurucuya koyacağız.
|
Ben de internetten tohum almıştım bu yaz ama ekmeye fırsat olmadı. Biraz bilgi verir misiniz, torfa mı ektiniz, toprağa mı? Şaşırtma gerekiyor mu? Bahçeye mi ekilmeli, saksı olur mu? Tohumlar bayatlamadan bu bahar mutlaka ekmek istiyorum.
Çok teşekkürler...