View Single Post
Eski 06-11-2013, 17:06   #11
merdefe
/
 
Giriş Tarihi: 29-03-2007
Şehir: Usa
Mesajlar: 98
Sayın Leventali

1. Arama motoruna perlit poşeti olarak yazdığınzda çıkıyor internetten sipariş verebiliyorsunuz.
2. Damlatma kazığının ölçüsü kısmı biraz kafada asılı kaldı ) Damlatma kazığı ölçüsü size nerede lazım ?
3.Vidalı değil geçmeli hat üstü sabit basınçlı damlatıcı. arama motoruna hat üstü damlatıcı yazarsanız bulabilirsiniz. Sulama sitemi ni araştırmak istiyotrsanız spagetti sulama yazınız.
4.Hemen bağlamak gerekmiyor . 3. dölü ağzına almadan ikinci dölde bağlamanız uygun olur ama bu arada domatesin boyu ve gövde kalınlığı da önemli . maksat domates yeri öpmesin ) Domatesin bağlanması
sitede yer alıyor olması lazım ama emin değilim.
5. Fidede ile birlikte gelen torfun hemen yanına batırılması yeterli.
6.Peki size soracağım önemli bir soru : drenaj gübre tankına geri dönüyormu. Sulama konumsunda harika değilim şu an itibariyle. günde 3 sulama yapıyorum 2 şer dakikadan iki farklı perlit poşetinde duran nem ölçere göre karar veriyorum. Çok sağlıklı yaptığımı söyleyemem. işin doğrusu zamanla oturacak inşallah.
7.Şimdi ipe almanın boyla bir ilgisi yoktur sadece domates yere yatmadan ipe alırsanız domatesin kamburu çıkmamış olur bu da tabi görünen boyda fark eder. Domatesin çiçeğinin koparılması ; eğer salkım domates yetiştiriyorsanız veya salgım olarak toplayacaksanız tabi ki önemli şöyle ki, varsayalım domatesiniz 9 çiçek açtı bunların 6 tanesi erken döllendi geriye kaldı 3 , 6 tane domates olgunlaşana kadar 3 tanesi ufak kalacak siz salkımı kopratmak için geri kalan 3 domatesi beklemeyeceksiniz. Bu durumda 3 çiçeği kopartacaksınız. Domates salkımdaki 6 domatese daha düzenli ve sağlıklı bir şekilde besin iletecek. Siz çiçekleri erken kopartmassanız toplam verimde düşme yaşanır.
8. Bilgimin ışığı henüz yeterince parlak değil fakat elimden gelen şekilde yardımcı olmaya çalışacağım. Köklerin alt kısmının kahverengi olmasında bir sıkıntı yok fakat. ince derken ne kadar ince kırılacak gibi mi ?
9.Şimdi benim mantığım şu şekildedir, kontrolü sağlam yapmanız gerek. hastalık etmeni nedir nasıldır böcek mantar virüs bunları takip etmeniz gerek. kısacası . size hastalıklı gelen bitkileri internetten araştırabilirsiniz. Çok güzel siteler var bizde yardımcı olamaya çalışırız elbet. Ben şu anakadar bir tek tuta( domates güvesi) için bir ilaç attım bunu hastalığı belirlemeden atmadım.
10. koltuk dalları ile ilgili sitede harika bir konu var link. http://www.agaclar.net/forum/sebzeler/16087.htm Yaprak konusunda; ticari üretimde bitkilerin hava sirkilasyonunu sağlamak için alt yapraklar ilk salkıma kadar alınır. ne zaman? ilk salkım kendini göstermeye başladığı zaman.;

Merhaba Leventali Bey ;
Ben Ziraat mühendisiyim. harika çok bilgili işini hiç eksiksiz yapan bir mühendis hiç değilim yavaş yavaş yoğuruluyorum ve pişmeye yeni başladım. yukarıda verdiğim cevaplar kendime göre ve araştırmalarım doğrultusunda doğrudur. kesin doğru diyemem zaten üstatlar okuduğu zaman muhtemelen müdahaleller gerçekleşir bizde doğruyu öğrenmiş oluruz. Saygılarımla...

merdefe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön