View Single Post
Eski 05-11-2013, 22:46   #21
murer
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 05-03-2010
Şehir: bursa
Mesajlar: 624
PDA hiç hazırlamadım.Sanırım bu konuda sen benden daha bilgilisin.Yanlız internetten bir formüle gore.Bir litre suda 200 gr küçük küpler halinde patatesi yarım saat kaynatıyorsun.Karışımın suyunu bir tulbent veya ince elekten süzüp 20 gr dekstroz, 20 gr agar katarak karıştırıyorsun.Sonra kaplara doldurup sterilize ediyorsun.PH değeri hakkında bilgim yok.düşük ph istiyorsan suyu reçine filtresinden geçirisen ph 3.5 -4 civarına düşüyor.Daha düşük ph için uygun asit katman gerek.Normal içme sularında ph değeri yazar genelde.6.5 -7 civarı ph oluyor.Yağmur suyunun da ph değeri oldukça düşüktür.
Toz besiyeri MS hakkında yardımcı olamıcam.

murer Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön