View Single Post
Eski 05-11-2013, 10:12   #20
sigortacihasim
Ağaçsever
 
sigortacihasim's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-09-2007
Şehir: antalya
Mesajlar: 85
Sn.Hoşseda,fırın termostadlı ve turbolu .Isıyı istediğiniz dereceye ayarlayabiliyorsunuz ve süreyi de istediğiniz kadar uzatabiliyorsunuz.Bu açıdan dert yok.
Kısık ateşten maksadınız mesela kaç derecedir?
Ben şöyle düşünüyorum.
Fırını 25 dakika bir maximum derece 300 de ısıtıp,sonra 180 e indirip 2.5 3 saat pişirmek.
Mesela ben kuzu kellesi yapıyorum.
Tuzlayıp,baharatlayıp,yoğurt ve salça sürüyorum.Sonra bunu hava sızdırmayacak şekilde folyo ile paketliyorum.Atıyorum fırına.Yukarıda bahsettiğim şekilde 1.5 saat fırınlıyorum.Sonuç lokum oluyor.Kemikler bir yana etler bir yana tandır gibi.
Söğüt'ten Fethiye ye giderken yolda tandırcılar var.Aynı sizin gibi Kara fırında tandır yapıyorlar.Etleri parçalayıp koydukları genişçe bir tencereyi;içi su dolu bir tepsinin üzerine koyup öyle fırına sürüyorlar.Sonuç? Protez parmak takıyorsunuz....

sigortacihasim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön