View Single Post
Eski 04-11-2013, 12:39   #33
gürcan_keskin
Ağaç Dostu
 
gürcan_keskin's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-05-2012
Şehir: İzmir
Mesajlar: 734
Memleketim Amasya ve İzmir'de doğdum büyüdüm.
Haşhaşlı çöreği annem ara sıra yapar ve özellikle bayramlarda evimizin vazgeçilmezidir.Memlekete gittiğimizde haşhaşı Amasya'dan getiririz ve yıllardır kullandığımız ceviz ağacından yapılmış bir dibeğimiz var.Ne zaman bir çörek yapılsa annem öncelikle haşhaşı tavada kızartır ve sonra dibeğin içine döker,ardından bana devreder.Demir bir tokmağı vardır onunla bir aşağı bir yukarı başlarım dövmeye ve belli zaman sonra dövüldükçe haşhaş koyu renk almaya başlıyor.Dibeğin içinden kaşık kaşık haşhaş yediğimde oluyor hani
Yöresel güzel bir hamurişi ve yanında semaver çay ile ne de lezzetli oluyor.Şiddetle tavsiye ederim )
Paylaşım için teşekkürler sayın kiraz.Emeğinize ve elinize sağlık...


Düzenleyen gürcan_keskin : 05-11-2013 saat 11:34
gürcan_keskin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön