Memleketim Amasya ve İzmir'de doğdum büyüdüm.
Haşhaşlı çöreği annem ara sıra yapar ve özellikle bayramlarda evimizin vazgeçilmezidir.Memlekete gittiğimizde haşhaşı Amasya'dan getiririz ve yıllardır kullandığımız ceviz ağacından yapılmış bir dibeğimiz var.Ne zaman bir çörek yapılsa annem öncelikle haşhaşı tavada kızartır ve sonra dibeğin içine döker,ardından bana devreder.Demir bir tokmağı vardır onunla bir aşağı bir yukarı başlarım dövmeye
ve belli zaman sonra dövüldükçe haşhaş koyu renk almaya başlıyor.Dibeğin içinden kaşık kaşık haşhaş yediğimde oluyor hani
Yöresel güzel bir hamurişi ve yanında semaver çay ile ne de lezzetli oluyor.Şiddetle tavsiye ederim
)
Paylaşım için teşekkürler sayın kiraz.Emeğinize ve elinize sağlık...