Konu: Amaryllis
View Single Post
Eski 03-11-2013, 20:01   #1217
musk
Ağaç Dostu
 
musk's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-06-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 660
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi DilSe Mesajı Göster
Sayın nihat.k Amaryllis'leriniz çok güzel, emeğinize sağlık. Benim Amaryllis'lerimin şu anki durumu böyle. Siz kış boyunca sulamayı tamamen kesmeyip şubat-mart gibi yeşil yapraklı iken kendiniz mi buduyorsunuz, yoksa sulamayı yavaş yavaş kesip sararmasını mı bekliyorsunuz?
Ben saksı değişimi de yapmak istiyorum çünkü bir saksıda soğanlar sıkışık, birbirlerine baskı yapıyorlar. (Her iki saksıda da 4 soğan var.) Bir de baş kısımlarının birazını toprak üstünde bırakacağım, şu an öyle değil. Ne zaman ve nasıl yapmalıyım değişimi? Cevaplandırırsanız çok sevinirim.
Saygılarla...
Sulamayı tamamiyle kesip toprağını ve bitkiyi kurumaya bırakın. yaprakları kesmeyin. Bırakın kendi sararıp kuruyana kadar kalsın. Tamamiyle sararıp kuruduktan sonra (1-2 ay sürer) kesebilirsiniz. Bundan sonra saksıyı kuru soğuk loş bir yerde kışlatın. mutlaka dış ortamda soğukta kalsın. Nisan mayıs gibi topraktan çıkarın soğandan biraz büyük bir saksıya yeniden 3/1 i dışarda kalacak şekilde dikin. Eski kökleri kesmeyin. Bolca sulayın bir kez, daha sonra yapraklar çıkıp çiçek başı görünene kadar sulamada çok cimri olun. çiçek sapı 3-4 santim çıktıktan sonra normal sulayın. 3v senede bir saksı değiştirmeniz yeterlidir. Her sene istemez.

musk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön