View Single Post
Eski 02-11-2013, 08:54   #1
gultar
Ağaç Dostu
 
gultar's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-02-2009
Şehir: İzmir
Mesajlar: 495
Ahtapot pişirmenin en kolay yolu

Ahtapot denizden çıktığı gibi yani yıkanmadan. dövülmeye gerek kalmadan dondurulur. yeneceğinde buzu çözdürülür. Kafa temizlenir (ya da kafa kesilip atılır) deniz suyunda yıkanır. yine bir bardak deniz suyu konmuş düdüklü tencerede tam 20 dakika( ne eksik ne fazla) pişirilir. Lokum gibi pişen ahtapot soğuyunca temiz su ile çalkalanır .
İstenirse derisi soyulur ama derisiyle yemenizi tavsiye ederim. Zeytinyağı, limon,sirke, kekik dereotu vs. ilavesiyle salata olarak tüketebilirsiniz. tuzuna bakmadan atmayın. afiyet olsun.

gultar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön