Konu: Çam (Pinus)
View Single Post
Eski 24-06-2007, 13:46   #13
Ali H. ALI
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 08-06-2006
Şehir: Melbourne Australia
Mesajlar: 4,550
Iyi pazarlar sayin Ersyncar, sadece izleyici bile olsaniz aramiza hos geldiniz.
Bonsaide gordugunuz ayrintilari paylasmaniz ne guzel. Sayin anneniz bilmeden yillarca bonsai ile ugrasmis gibi

Yabanci siterde gordugunuz agaclar onlarca yil uzerlerinde emek verilmis agaclardir ve bonsaide usta kisiler tarafindan yapilmislardir. Yabanci siterde dolayisi ile yabanci ulkelerde bonsai sanati ile ugrasmak, cok onceleri[Avrupa, Amerika, Australia, ikinci dunya savasinin bitiminden hemen sonra] baslamistir.
Turkiyede ise 5-6 yillik bir gecmisi vardir. 5-6 yil once basliyanlar, bu gunku gibi bonsai bilgilerine ulasamadiklarindan ogrendikleri de sinirli idi. Su anda Turkiyede de bonsai sanati ve sevgisi hizla yayiliyor. Onumuzdeki 3-4 yil icerisinde Turkiyedeki bonsai sitelerinde de Turkiyede yapilan bir cok guzel ve size VAY BE dedirtecek bonsailer goreceginizden eminim.

Annenizin, cicek yetistirdiginden yola cikarak, sizin de, ciceklere ve bitkilere karsi bir sevginizin oldugunu dusunuyorum. Yani daha bircok bilgiyi ve gozlemlerinizi bizlerle paylasacaginizi umuyorum.
Bu ara uyeler tanisiyor basligi altinda kendinizi tanitirsaniz seviniriz. Bir de bu sitede iyi bir turkce kullanmiya ozen gosteriyoruz.
Tekrar hos geldiniz.

Ali H. ALI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön