Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Lonicera
Hazır konu yeniden gündeme gelmişken ben de aklıma takılan bir konuyu sormadan geçemeyeceğim. Elde edilen laktik asit kullanım yerine göre çoğaltılacağı zaman, içerisine konulacak olan melas, pekmez vb. ile mi kullanılacak? Yoksa ayrıştırma yoluna mı gidilmesi lazım? Örneğin zeytin salamura suyuna melas katılmış laktik asitli bu sıvıyı koymanın bir sakıncası olur mu?
|
Pekmez eklenmiş suda çoğaltılmış laktik asit bakterisi suspansiyonunu öylece salamuraya ekleyebilirsiniz. PH'ın 4,5'den düşük olmasına dikkat edin. Daha yüksek bir PH seviyesinde ise kullanmamalısınız. Salamuranın tuz oranını %6 (salamura suyu + zeyin ağırlığının) seviyesinde tutmanızı öneririm. %8'i geçmemelisiniz.