View Single Post
Eski 31-10-2013, 09:39   #17
hosseda
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-09-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 1,323
Fırını sabah 07.00 gibi yakıyorum. Yaklaşık 2 saat kadar harlı ateşte iyice kızıyor. Son olarak büyük bir meşe odunu atarak onun köz haline gelmesini takiben içine etleri yerleştirdiğim büyük boy toprak çömleği ağzı hava almayacak şekilde kapatarak fırına sürüyorum. Tam 4 saat hiç ellemeden içeride kalıyor (sadece bir kaç defa köze bakan tarafı değiştirmek için fırın kapağını açıyorum.). Vakit dolduğunda kızarmış halde lokuma dönmüş kebap hazır oluyor.

Eti kaburga kanat veya but olarak alıyorum iki parçaya tam koparmadan bölerek kaba koyuyorum. Ete yapılan ilaveler tuz-kekik- az karabiber ve az zeytinyağdan ibaret.

Uzun denemeler neticesinde geldiğim nokta budur. Lezzet çok iyi olduğu gibi, en az zahmetli yol da bu yol.
( İki adet topan patlıcan közlerde onun içini kullanarak bol soğanlı bir domates salatası yapılırsa tek ihtiyaç pide oluyor...).

Evdekilerde ustalığımı nihayet kabul ettiler, tek talepleri bu kebap olmakta...

hosseda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön