View Single Post
Eski 30-10-2013, 13:50   #3
sagol
Ağaç Dostu
 
sagol's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-02-2011
Şehir: -
Mesajlar: 3,144
Teşekkürler Sayın Nikoleihel,

Bu yöntemle 5-6 deneme yaptım sonuç olumlu. Çeşitli yöntemler deniyorum. %100 spagnum yosunulu, %100 torflu, %50-%50 spagnum yosunu ve torflulardan da iyi sonuç alıyorum. Ihlamur gibi gövdesi dayanıksız yumuşak ağaçlarda çok fazla nem ağaca zarar verebiliyor o nedenle ponza taşı, yanardağ curufu da ilave ettim ki ortam nemli olsa da su gibi olmasın. Ponza taşının da yanardağ curufunun da su tutma özelliği yüksek o nedenle sorun olmadı. Akdeniz ve egede arada su ilave etmek gerekebilir. İstanbulda karadeniz kıyısında nemli bir bölgedeyim.

Yakmadaki amacım ise cambium kısmını tamamen yok etmek.

İyi çalışmalar dilerim...

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nicholai hel Mesajı Göster
Güzel bir çalışma Sn. sagol, tebrikler.

Bu tür farklı denemeler her zaman hoşuma gidiyor. Sonuç olumsuz da olsa kafada soru işareti kalmıyor en azından, tecrübe oluyor.

Önümüzdeki bahar aylarından başlayarak benim de bazı havai köklendirme denemelerim, daha da önemlisi mevcut ağaçlarımda yine benzer yöntemlerle kök boğazı köklendirme ve ideal nebariler yaratma çalışmalarım olacak. Bunun için şimdiden çok çeşitli fikirler geliştiriyorum.

Yalnız şuraya takıldım;



Bense aksine, kabuğu kaldırıp en çabuk şekilde nemli ortamı sağlayıp sararak işlemi sonlandırmak gerekeceğini düşünüyordum.

Havai köklendirmede hep böyle mi yapıyorsunuz acaba?

İyi çalışmalar dilerim.

sagol Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön