View Single Post
Eski 25-10-2013, 14:52   #347
iki.ustuste
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 25-10-2013
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 2
Arkadaşlar Merhabalar,

Şişli Kurtuluş' da bir bahçe katında oturmaktayım, bahçe dedimse aldanmayın bildiğiniz fayans döşenmiş bir alandan ibaretti daireyi aldığımda mevsim itibariyle dikim sezonu geçmişti ve tadilat masrafları nedeniyle bende ne güç ne para kalmamıştı o yüzden ilk yılı boş geçtik ancak takip eden bahar döneminde hemen kolları sıvadım ve istinat duvarının önüne tuğlalarla bir 30cm kadar yükseklikte bir set ördüm, arkasını gübre ve toprakla doldurdum ve dikim işlemlerine başladım

Bahçenin sadece küçük bir alanı kısıtlı zamanla güneş aldığı için internetten durmadan gölgede yetişebilecek çiçekleri ve bitkileri araştırmaya başladım. Bahçeye diktiğim birçok çiçekli bitki (gardenya, kamelya gibi) ne yazık ki acemiliğimin de etkisiyle telef oldu. Şu anda defne, ortanca gibi gölgede yetişebilen bitkilerim var.

Ancak 3 yıldır gezmediğim botanik mağazası, çiçekci vs kalmamasına karşın yetişmiş bir müge bulup alamadım. Yurt dışından getirttiğim tohumlardan ise verim alamadım. Yeşerme süreci tamamlanıyor toprağı delip 10cm kadar boylanıyor sonrasında ne hikmetse boynunu büküp çürüyor.

Bu çiçek artık benim için bir takıntı oldu, istanbul sınırları içinde olmak kaydı ile kimden nereden alabilirim bilgi veren olursa üşenmeden gidip alacağım.

iki.ustuste Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön