View Single Post
Eski 23-10-2013, 10:38   #47
sulukök
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 09-08-2012
Şehir: İZMİR
Mesajlar: 283
Kışlık Domatesler Hazır .. :))

Bayram'da evde yoktum. 1 Eylül'de çimlendirdiğim üç kök siyah domatesten ikisi ben yokken çiçeklerini açmış. Beslenmelerini annem yapıyordu. Dün de ilk çiçek meyve bağlamış.

Halen yazlık evdeyim ve domatesler kapalı balkonda yetişiyorlar. Boyları 110 cmyi geçti (biraz fazla boyuna gitmişler, kapalı yerde kısıtlı güneş görmekten sanırım). Artık domatesleri kışlık eve taşıma zamanı geldi, yoksa taşırken zarar görecekler, ama hava iyi gittiği sürece biraz daha burada kalacağım. Kışlık evde de kapalı balkonda nispeten güneşli ve sıcak bir ortamda yaşamlarına devam edecekler.

Yazlık balkondaki iki besleme sisteminden birini söktüm, kışlık domatesler için hazırladım. Su ve elektrik bağlantıları tamam. Besin tankları ve pompaları temizlendi. Bir tek besleme hattı kaldı, onlar da domatesler yerine konunca tamamlanacak.

Tek sistem kalınca biberleri de domates hattına aktardım. Ufak bir duraklama geçirdiler ama bol yaprak ve yeni tomurcuklarla üretime devam ediyorlar. Domateslerde 3-4 kilo kadar yeşil domates var. Kızarabilecekler mi bilmiyorum. Geceleri 5 dereceye kadar düşüyor sıcaklık. Gündüz ne becerebilirlerse o kadar olacak. Hastalık da çok inatçı. Ben bitti dedim. Hepsini budadım. Geldim baktım, yeniden birçok hastalıklı dal tırmanmış gidiyor yine yukarı doğru. Artık yazlık balkona çok az çıkıyorum. Yeni domateslere hastalık bulaşmaması için eskilerden biraz uzak duruyorum.

İkinci bölüm kışın devam edecek...

Eklenen Resimler
   
sulukök Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön