View Single Post
Eski 22-10-2013, 22:46   #7
tatli45
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 22-10-2013
Şehir: çanakkale
Mesajlar: 4
merhaba arkadaşlar
yaklaşık 2 ay önce tesadüfen hünnap meyvesinle tanıştım tadı bende bağımlılık yaptı,pazarda ararken aşılısınlada tanıştım nerdeyse ceviz büyüklüğünde hattta biraz daha büyüğü , hayatımda en çok sevdiğim çilek meyvesinden de daha çok sevmeye başladım 2 günde bir 2 kiloyu tüketiyorum hasat sonuna kadar durmak yok yemeye devam.işin enterasan tarafı boynumda 3 yıldan beri geçmeyen bir ağrı vardı tutulma gibi birşeydi 3 kez farklı hastaneye gittim boyun fıtığı başlangıcı koymuşlardı ve bu boyun ağrım kalmadı gitti bir garip ikinci olay ise kolesterol'um 400 lerdeydi kendimce dedim 2 çuvala yakın hünnap yedim acaba gerçektende düşürüyormu diye bir sabah sağlık ocağının kapısına dayandım kan verdim sonucu öğlen almaya gittiğimde gözlerime inanamadım daha 5 ay önce 410 olan kolestorol'um 170 'e inmişti ve kendimce dedimki ne varsa tabiaatta doğada var ve bahçemde bu meyveyi yetiştirme ye karar verdim deneme yanılma yöntemlerinle şunu söyleyeyim aşılı iri hünnapların kaç tane onlarca çekirdeklerini kırmama rağmen içleri bomboş kup kuru.hiç boşuna zamanınızı harcamayın.genlerinle oynandığından içi tım tıkır, ufak hünnapları bir çekiç vasıtasyla yanlız tek hamlede keskin dikkatli bir vuruşla içindeki çekirdekleri zarar vermeden çıkarttımaşağı yukarı 100e yakın iç elde ettim bunları bir kaba hafif ılık suda 2 gün boyunca 48 saat kadar tuttum. ayrıca kabın dibine çöken kütlece ağır olan çekirdek içleri daha verimli %100 garantili çimlenen işte dibe çökenler. 2 gün sonra iyice suyla şişen çekirdekleri plastik tabakların alt zeminine döşediğim suyla ıslattım pamuğun üzerine sık sık dizdim üzerine örtererek bir kat pamukla kapattım ve üst katman pamuğuda ıslattım kalorifer peteğinin üzerinde beklettim ben her akşam eve geldiğimde ıslatmayı ihmal etmedim.suyu gördükçe çekirdeklerin uç kısımları çatlayıp kökler çıkmaya başladı.üst kabuklarını da tırnak makasınla iç yeşil zemine zarar vermeden soydumki daha çabuk yeşillensin garibim bir an önce çıksın hayata merhaba desin diye ) ve çıkan tek kıl gibi köke zarar vermeden saksıda hazır olan toprağa o çıkan kök gömülmek suretiyle çekirdek zeminde kalarak ara ara sık sık ekdim ve suladım sürekli kalorifer peteğinde ve inanmazsınız 50-60 tane fidanım oldu çiçeklerin dibine sulandırılarak konulan vitaminli sudan döküyorum hünnap fidanlarım adete coştular 10 cm civarındalar şu an.mayıs haziran ayında uygun boylara erişirse şayet dikmeyi planlıyorum.bende yeni bir hobi oluştu artık çekirdekten çimlendirme olayları.artık her yediğim meyvenin tohumuna bakıp acaba bunuda fidanlasammı diyorum hele hele şu aralar mandarin tohumları üzerinde arge çalışması yapıyorum . güzel zevkli bir çalışma tavsiye ederim sizlerede..hünnap çekirdeği bugune kadar gördüğüm en sert bir çekirdek türü.dediğim gibi ilk çekirdekleri suya atın dibe çökenler ağır içi boş değildir.onları kırmaya bakın.ama tek altın vuruş yapın.iki **** 3 vuruşda kırmayı denerseniz içi zarar görüyor çatlıyor ortadan ıkıye bölünüyor.. şimdiden kolay gelsin..

tatli45 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön