View Single Post
Eski 21-10-2013, 23:01   #34
vetman996
Ağaç Dostu.
 
vetman996's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-08-2008
Şehir: Manisa-Salihli
Mesajlar: 772
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi seaa Mesajı Göster
Sayın Vetman996 yaptığınız çalışmalardan dolayı sizi tebrik ederim. Çalışmalrınızı sürekli takip ediyorum. Sayın Vetman996 solucan gübresini kendi üretiminiz olan Vetman996/ Topraksız Tarımda Arpa Çimlendirme- ÇİMMATİK'te deniyormusunuz? Bunu öğrenebilir miyim?
Sayın Seaa Merhaba.

Solucan gübresini ÇİMMATİK'te deneme fırsatı bulamadık henüz. Bizim sıvı solucan gübresi üretimimiz de başlamadı. Ama bunu denemek için sıvı gübremiz hazır. Fırsat bulduğumuzda bunu deneyeceğiz.

Çimmatikte arpaları sabah su dolu bidonun içinde ıslamaya bırakıyoruz ve akşam bu arpaları kasalara koyup çimmatiğe yerleştiriyoruz. Arpaları ısladığımız bu suyun içine 1/20 oranında sıvı solucan gübresini kullanmamızı önerdiler. Hatta kardeş bir firmadan sıvı solucan gübresi de aldık deneyelim görelim diye ama özellikle kurban telaşı, bakıcıların izne ayrılması, seraya fidan dikilmesi, büyükbaş hayvanlar için mısır silajı yapımı, solucan gübresi üretim tesisinin dizaynı, ruhsatı vs. derken denemeye zaman bulamadık malesef.

Sitede paylaşmak için fotoğraflar çektik ama bunları bile paylaşamadık. Zaman içinde sıvı solucan gübresini çimmatikte deneyeceğim ve sizin için paylaşımda bulunacağımdan emin olabilirsiniz.

Selamlar... Saygılar...

vetman996 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön