View Single Post
Eski 18-10-2013, 00:17   #6
badrobot
Ağaç Dostu
 
badrobot's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-08-2011
Şehir: Manisa
Mesajlar: 2,734
Sn.Cemaleddin.
Öncelikle sizin ifade etiğiniz 6-7 kat mevzusu benim koyduğum bir kural değildir, evrende altın oranın varlığının yanı sıra bitkilerdeki dal ve yaprak dizimi gibi matematiksel oranlarıda keşfeden ünlü matematikçi Leonardo Fibonacci (1170-1250) bitkiler hakkındaki matematiksel keşiflerinden sadece biridir bu.
Dal dizimi:
Japon Bonsai teknikleri ve Çin Bonsai teknikleri farklı anlayışlara sahiptirler. Sizinde dediğiniz gibi ilk dalın ağacın 1/3 den çıkması Japon Bonsaisinde katı bir kuralken, Çinliler önemsemezler ve bu kurala uymazlar. Çinlilerin doğayı ve ağaçları daha iyi gözlemlediklerindenmidir yoksa toplum olarak Japonların daha katı, kuralcı bir yaşam sürdüklerindenmidir bilemiyorum. Bir diğer farkta 2. ve 3. dalların konumundadır. Bir anlayış 2. dalı ağacın arkasında konumlarınken diğeri 2.dalı ağacın 1. dalının tam karşı ve az yukarısında konumlandırır.
Sonuç: Şu ana kadar hep kurallardan söz ettim. Kurallar elbette uyulması içindir ama sanatta, sanatçı kişinin kurallara uyması gereken zamanlar olduğu gibi özgür düşünmesi gereken zamanlarda olmalıdır.
Eğer siz öncelikle temel kuralları (basic) çok çok iyi kavrar ve kendi yaratıcılığınızı ve kişiliğinizide ilerleyen zamanlarda yaptığınız sanat eserine katabilirseniz sizin için SANAT o zaman başlar.
Sevgiyle kalın.


Düzenleyen badrobot : 18-10-2013 saat 00:56
badrobot Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön