View Single Post
Eski 11-10-2013, 09:11   #29
ankafar
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 01-10-2012
Şehir: ankara
Mesajlar: 166
Merhabalar,

Çok yazamıyorum açıkçası foruma da çok giremiyorum ancak takipteyim gayet güzel gözüküyor elinize sağlık. Umarım çok başarılı olursunuz.

Sayın Vetmanın kendi konusunda belirttiği gibi çilek işi cidden çok sıkıntılı bizim 4. senemiz şu an üretimde açıkçası daha da büyütmek için sistemi daha kolay bir formül düşünüyoruz zira işçilik vs ciddi bir külfet benzer domates sistemleri ile karşılaştırınca bunun yanında hastalık vs gibi etmenlere çok dikkat etmek gerek.

Tür seçimi aslında en önemli aşamasını oluşturuyor çilek dikiminde. Ülkemizde ne yazık ki üretici tür konusunda çok bilgili değil piyasada ne var ise onu dikmek durumunda kalıyor. Osmanlı çileği enteresan bir çıkış olabilir büyük ihtimalle üretim miktarı düşük olacaktır ancak satışı daha yüksekten olabilir. Çok bir bilgim yok ancak en büyük zorluk göreceğiniz Osmanlı çileği denen türün kolay bozulması olacaktır (dayanıksız bir tür) bir yerden bir yere taşıması bile satılabilir ürünün kalitesini düşürecektir. Örneğin sırf bu nedenle festival dikimi yapan bir çok kişi var (taşımaya dayanıklı bir tür festival)

Sistemi güzel tasarlamışsınız diğer arkadaşlarında belirttiği deliklerin çapraz olmaması haricinde ancak çok büyük sorun olmayabilir. Bir de gördüğüm kadarıyla sistem yapıştırmalarını silikonla yapmışsınız. Eğer öyleyse su kaçakları yakın zamanda başınızı ağrıtabilir, piyasada güzel pvc yapıştırıcıları mevcut.

Elimden geldiğince ilgi ile takip ediyorum.

Saygılarımla

ankafar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön