View Single Post
Eski 11-10-2013, 05:04   #32
s.serdar
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 22-10-2011
Şehir: ankara
Mesajlar: 1,478
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi SAHIRE Mesajı Göster
Biz de 10 dönümü sürmek, yabancı otlardan temizlemek, gübre karıştırmak vs. gibi işler için traktör düşünür olduk. Hiç anlamıyoruz ve kullanmayı bilmiyoruz ama sanki olması da iyi olacak gibi. Herhalde yavaş yavaş öğreniriz. (Her sürüm 250 lira, üstelik istendiği gibi de olmuyor.)
Burada bir tamirci var mf135 var elinde 1974 model. 10000 lira isteniyor. Kaportayı güzelce boyamış, ama patlağı çatlağı nasıl anlarız? Kara şanzımanlıymış. Başka neye bakalım? Bir de sizce bu fiyat iyi mi? Bu traktör bizim işimizi görür mü?
Sayın SAHİRE.

Doğaya ve Yaşamınıza Sahip Çıkın / Türkiye ve Dünyada Gündem / Köylünün yoksullaşması başlığı altında bilgi ve fikir paylaşımında bulunurken;

40-50 dönüm tarlası olanın salt kendisi için traktör ve ekipmanı edinmesi yolunda hiç de ekonomik olmayan davranışlarınını gündeme getirmişken, sizin 10 dönüm ve çok sınırlı uygulama için traktör edinmeyi düşünmenizi oldukça dikkate değer gördüm.

40 yıllık bir makinaya değil 10.000.- TL, 1.000.- TL vermenizin sizin açınızdan o makinanın kullanım, bakım, onarım, muhafaza vs. masrafları yönünden hiç ekonomik olmadığını düşünüyorum.

Eğer böyle olsaydı her çiftçi kendine bir baraj kurup suyunu ve elektiriğini, rafineri kurup mazotunu, ilaç, gübre ve tohumluk tesisleri oluşturup girdi maliyetlerini azaltabilirdi diye düşünüyorum. Bilmiyorum çok mu abarttım bu örnekleri.

Saygılarımla.

s.serdar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön