View Single Post
Eski 10-10-2013, 11:15   #16
vetman996
Ağaç Dostu.
 
vetman996's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-08-2008
Şehir: Manisa-Salihli
Mesajlar: 772
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi tcoalngsau Mesajı Göster
Sayın vetman996 merhaba;

çalışmalarınız bizlerede son derece ışık tutan ve güç veren çalışmalar olacağa benziyor. Sizin bu konuda bir çok avantajınız da varmış ne güzel. Acaba eşit şartlarda hazırlanmış ortamdaki 2 farklı bitkiden birisine solucan gübresi vererek gelişimlerine etkisini gözlemlediniz mi?(özellikle erken ürün vermede bitkiye katkısı oluyormu) .Gübre üretiminiz başladıgında pazarlama konusunda zorluk çekeceğinize inanıyormusunuz veya stratejiniz nedir pazarlama konusunda? teşekkürler
Sayın Tcoalngsau merhaba.

Solucan gübresini bitkilerin gelişmelerini kıyaslamak için kullanmadım henüz. Ama solucan gübresinden elde edilmiş çilek, biber, salatalık, domateslerin tadına doyamadım.

Solucan gübresinin bitkilerdeki verim artışını çevremdeki dostlarım da bizzat gördüler. Özellikle biberleri toplamaktan bıktık diyebilirim. Bu kış bol bol biber turşusu yiyeceğiz yani.

Ben solucan gübresine inandım. Dostlarıma da bunu anlatabilirsem pazarlamakta sorun yaşamam düşüncesindeyim.

İzmir fuarına İran'dan katılan solucan gübresi üreticisi vardı. Gümrük teslimi 1 kg. fiyatı 1 dolar olarak pazarlamak istiyordu. Biz bu fiyatların da altında pazarlama düşüncesindeyiz.

Çalışmalarımızı para-kazanç odaklı değil de yeşil-doğa odaklı, kimyasal karşıtı olarak sürdürdüğümüzden henüz pazarlama stratejimiz şekillenmedi. Zaman içinde taşlar yerine oturacaktır. Gelişmeleri paylaşmaya devam edeceğim.

Selamlar... Saygılar...

vetman996 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön