View Single Post
Eski 09-10-2013, 18:11   #14
vetman996
Ağaç Dostu.
 
vetman996's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-08-2008
Şehir: Manisa-Salihli
Mesajlar: 772
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe Mesajı Göster
Mesajınızı okumuştum, geri dönüş yapmayı atlamışım herhalde.

Hayırlı olsun, başarılar diliyorum.

Solucan gübresi üretebilme kapasiteniz nedir? Yani ne kadar zamanda ne miktar üretebileceksiniz?
Başarı dilekleriniz için teşekkür ederim.

Yeni gelen arkadaşların kendini tanıtma bölümünde kendimi tanıtmayı atladığım için cevap verilmemiş olabilir diye düşünmüştüm. (Bu kadar geçen süreden sonra kendimi tanıtmamın gerekli olup olmadığı konusunda da bilgim yok açıkcası)

Solucan gübresi üretimimiz şu an için 720 metrekare kapalı alanda devam ediyor. Ayrıca Broiler kümesi olarak kullandığımız 1.540 metrekare kapalı alanımız da mevcut. Arz/talebe göre bu kısmın da solucan gübresi üretiminde kullanılabilir düşüncesindeyiz.

Büyükbaş tesisimiz 144 başlık olmakla birlikte hayvancılığın karlı olmadığı dönemde bulunduğumuz için yarı kapasiteyle çalışıyoruz. Elimizde 95 ton civarında organik olarak elde edilmiş sığır gübresi mevcut ve biz bu gübreyi solucanlarımıza mama olarak kullanmayı planladık. Günlük 700 kg. civarında da sığır gübresi (kuru) elde etmekteyiz. Eğer solucan gübresi talebi artarsa biz de elimizdeki büyükbaş sayısını artırarak günlük 1.5 ton civarında sığır gübresi (kuru) elde edebileceğiz.

Ama asıl önemli nokta üretimde kullanılacak solucan sayısı. Solucan sayımız 200.000 olmakla birlikte bu sayımızın artırılması için çalışmalarımız devam ediyor. Yurt dışından ithalat karantina koşulları nedeniyle mümkün görünmüyor.

Üretimde kullanılacak solucan kalitesi de çok önemli olduğundan kaliteli solucanı olduğunu gördüğümüz bir firma ile görüşmelerimiz devam ediyor.

Amacımız en ideal rakamla solucan gübresi işine devam edebilmek. Elimizdeki solucan sayısına göre şubat ayından önce pazara solucan gübresi sunmamız mümkün görünmüyor.

Solucan sayımızı artırabilecek tekliflere de her zaman açığız. Yurt içinden bir firmadan ortaklık teklifi aldık ama gayelerinin solucan satışı olduğunu öğrenince bu teklifi şimdilik askıya aldık.

Sözü çok uzattım hocam. Kısacası "ne kadar zamanda ne kadar gübre" sorunuza net cevap veremesem de zaman içinde bunu hep birlikte göreceğiz düşüncesindeyim.

Yukarıdaki yazılarım katı solucan gübresi içindir. Sıvı solucan gübresi üretimi ise günlük 1 ton sıvı solucan gübresi olarak hazırlanmış ve arz talebe göre 10 ton/gün olabilecek şekilde planlanmıştır.

Türkiye topraklarının kimyasal gübreden kurtulması için yola çıktık. Destek veren tüm dostlara da teşekkür ederim.

Selamlar... Saygılar...

vetman996 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön