Konu: Domates sosu
View Single Post
Eski 08-10-2013, 19:45   #5
malina
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,246
Domates farklı yemeklerde farklı formlarda kullanılıyor, kiminde iyice ezilmiş, kiminde orta büyüklükte kiminde biraz daha büyük

Domatesin sap kısmında, çeşidine bağlı olarak beyazımsı sert bir kısım oluyor...

Bu sorunların tümünden birden nasıl kurtuluruz?

1. Sıcak şoklama yöntemiyle kabuklardan kurtulun.
2. Geniş bir kabın üstüne, kevgiri oturtun, yanına da iki ayrı kap alın
3. Domatesi ikiye bölün ama ortadan değil, yarısından fazlası altta kalsın.
4. Her iki parçanın da içini kevgire gelişi güzel sıkın, çekirdekleri ve suyu aksın.
5. Parçalardan büyük olanı bir kaba, diğerini (sap ve biraz sert kısımların olabildiği parçayı) diğer kaba...
6. Hepsini tamamladıktan sonra, çekirdeklerden süzülen suyu pişireceğiniz kaba aktarın.
7. Domatesin sap kısmına yakın kısmından çıkan parçaları rondo ile iyice parçalayın ve suyun içine ekleyin. Böylece büyük parçaları tümüyle kaplayacak kadar domates püresi elde edeceksiniz.
8. Büyük parçaları da olduğu gibi bu pürenin içine ekleyip pişirin.
9. Kavonozlara önce büyük parçaları dağıtın, sonra üstlerini domates püresi ile doldurun.

Diğer ayrıntılar zaten yazılı

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön