View Single Post
Eski 08-10-2013, 19:32   #4
pria
Ağaç Dostu.
 
pria's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-08-2009
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 6,526
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi pria Mesajı Göster

Sakız adası menşeyli damla sakızları alışveriş merkezlerindeki baharatçılarda genelde bulunuyor..1 gramlıkları da, 20 gramlıkları da mevcut ( Sarı renkli kutuda Mastika marka)..

Afiyet olsun..

Eczacılık - Damsak Gıda

Damla Sakızının Faydaları | Damla Sakızı
Ben kutudaki yunanca yazıyı ''mastika'' olarak okumuştum ama ''mastiha'' imiş doğru olanı..


...Damla Sakızı Üreticileri Birliği

Sakız Adası’nda Damla Sakızı Ağacı yetiştirenlerin bir araya gelerek, Damla Sakızı’nın doğallığını korumak, Damla Sakızını tüm dünyaya tanıtmak amacıyla oluşturdukları bir dernektir. Damla Sakızı Yetiştiricileri, Damla Sakızı’nın lezzeti, kokusu ve çağlardan beri süre gelen benzersiz özelliklerini göstermek istemektedir.

Birliğin asıl hedefleri arasında Damla Sakızı Yetiştiricilerini tek bir çatı altında toplamaktır. Bu sayede üretilen Damla Sakızları’nın doğallığını koruyarak tüketicileri de doğru ve doğal ürünleri almalarını sağlamaktadır. Sakız adasında yetiştirilen tüm Damla Sakızı Ağaçları ve üretilen Damla Sakızları kontrol altındadır. Damla Sakızı Yetiştiricileri Birliği bu sebeple her ürün için orijinal olduğunu belirten logo kullanmaktadır. Aynı zamanda Mastihashop markasını da kurmuştur. Mastihashop , Damla Sakızı Yetiştiricileri Birliği’nin, resmi mağaza ve markasıdır. Bu logo en yüksek kalitede ve gerçek Damla Sakızı’na ulaşmak isteyen tüketiciler içindir.

Damla Sakızı Yetiştiricileri Birliği, tarımsal kooperatif olarak 1938 yılında kurulan ve Yunanistan'da ve yurt dışında doğal Damla Sakızı münhasır yönetimi edinmiş bir varlık temsil eder.

Bugün, Damla Sakızı Yetiştiricileri Birliği yaklaşık 4.850 üyesi bulunan ve Kuzey Ege çevresinde en büyük kuruluşları arasında yer almaktadır. Daha fazla bilgiye buradan ulaşabilirsiniz: CHIOS MASTIHA GROWERS ASSOCIATION

CHIOS MASTIHA GROWERS ASSOCIATION

Benim satın aldığım orijinal sakız kutusu üstünde yunanca yazılışı şöyle:

Μαστίχα

Resmi de şu:

http://mastihashop.com.tr/emagaza/ma...eli-20-gr.html

pria Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön