Domatesi yıkayın (nasıl olsa sonra yiyecekseniz) Dikey değil yatay kesin ki tüm çekirdek bölümlerini görebilin. Parmağınızda çekirdekleri bir tabağa çıkartın. Sonra hepsini tel süzgece koyup çeşmenin altında etli kısımları temizleyin. Suyunun biraz süzülmesini bekleyin. Sonra bir peçete ya da kağıt havlu üzerine tek sıra olacak gibi parmağınızla dağıtarak yayın.
Yerini unutmayacağınız bir yere koyun, orada 1 hafta kadar kurusun. Peçeteyi katlayarak, postadan gelen faturalardan birinin zarfına koyup, kitaplıkta (adını hatırlayacağınız) bir kitabın arasına sıkıştırın.
(Ertesi yıl peçeteyi su dolu bir tabağa koyup tohumların ayrılmasını sağlarsınız)
Bu da benim domates tohumu saklama yöntemim