View Single Post
Eski 05-10-2013, 19:11   #1
menekşecibaba
Ağaç Dostu
 
menekşecibaba's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-01-2011
Şehir: İZMİR
Mesajlar: 816
Afrika menekşelerinde pH'ın önemi

Afrika menekşelerinde PH'ın önemi

Toprağın ve suyun yalnış pH değerlerinde verilmesi afrika menekşelerini çok etkiler.
Menekşelerimizle konuşmak mümkün olsaydı nelerden şikayetci olurlardı acaba hiç düşündünüz mü ?

Afrika menekşelerinde ideal pH 6.5 olması gerekir. PH 6.5 ın aşırı üstünde yüksek veya altında ise, besin toprakta "kilitli" dir.

En az çözünen madde fosfor- güçlü kökleri, çiçeklenme ve büyüme geliştirmek için gereklidir. PH değeri 5 ise -veya 7.5 üzerinde, fosfor toprakta erimez. Fosfor açlığını ortadan kaldırmak için, toprağın pH seviyesi belirlemek gerekir .

Toprak (pH 5 - 6) çok asidik ise, o zaman fosforun sindirilebilmesini sağlamak için , kireçli su (bir dört dolomit kaşığı ve sıcak su yarım litre) toprağa dökerek zamanla toprağı yumuşatabilirsiniz. Spagnum yosunu, her zaman toprak asitliğini artırır. Toprak dolomitun karışımı ile pH normalize etmek için ilave edilebilir. Bu durum, toprakta 6.5 pH değerini elde etmek için dolomit toz karışımı eklenir anlamına gelir.


Normal sulama suyu ve toprak alkalin (7 üzerindeki pH) ise , sirke çözeltisi (iki sirke kaşığı ve sıcak su yarım litre) ile toprağa birkaç kez uygulamak gerekir. Başka bir yolu toprak yüzeyinde ince toz kükürt (10 cm pot başına kükürt yarım çay kaşığı) serpin ve sıcak su dökün. Bu olağan sulama birkaç kez yapın.

Su, aynı zamanda, kendi pH seviyesine sahiptir. Gübre eklemeden önce ölçün. Bunu yapmak için, özel cihazlar uygundur.

Çok alkali su ise, biraz sirke ekleyin ve sonra imkanınız varsa pH ölçümü yapın. Toprak ve suyun pH düzeylerini ölçme imkanımız yoksa bitkiler için rozet, boyut ve yaprakların renk büyüme merkezlerine dikkat edin.

Büyük ölçüde "fosfor açlığının" güvenilir bir işareti yaprak marjlarının sararmasıyla anlaşılır. Kapalı sıkışık merkezi - de çok asidik toprak ta olduğunun güvenilir işaretidir. Genç yaprakları çok, yoğun çarpık, kötü bükülmüş ise, bu nedenle toprak çok asidik olabilir. Toprak çok alkali ise, rozet ortasına yaprakları zayıf ve renksiz olacak, yaprakların kenarları esmerleşme olur, bitkinin genel büyümesi yavaşlar. Bu belirtilerin bazıları bitkiler üzerindeki pestisit etkisiyle aşırı ışık, ile de oluşabilir , pH ve ışık ayarlayın. Uygun pH değeri ve ışık lı ortamda bu belirtiler ortaya çıktıysa akarlardan hasar görmüş olabilir.

pH durumunda bu yöntemler kolay dengelemek için kullanılır. Zamanla, toprak çürür maddeler ve yosun daha asidik hale gelir. Toprak bozulur. O yüzden 6 ayda bir toprak değişimi yapmak gerekir.
Genel bilgiler =
Toprağın ve suyun PH değeri 0 ile 14 arasında değişir.
Ph ın ortası 7 nötr dür.
7 den 0 a doğru düştükce asit oranı artar.Düşük asit oranı bitki köklerini çürütür.
Ph 0-7 arası asitlidir. 7-14 arası alkalinlidir.
Fazla alkali değerler de bitki köklerinin suyu alması zorlaşır.
Afrika menekşeleri için ideal toprak harçı ph’ı 5,5-6,5 arasıdır. Yani hafif asitli ortam toprakları sever.
Yağmur suyu nötr dür , artezyen suları genellikle kireçlidir yani alkalidir.


Düzenleyen menekşecibaba : 08-10-2013 saat 19:33
menekşecibaba Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön