View Single Post
Eski 03-10-2013, 08:02   #944
hanekase
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 28-09-2013
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 18
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Lilium Mesajı Göster
Bazı söylemlere malesef katılamayacağım,

Örneğin: 2.30-2.50 dakikalardaki söyleme katılamayacağım, araların kapatmadığı söyleniyor, ben iddia ediyorum normal budamaları yapılan bir bahçe ve bu bahçe 8 yaşında 8x8 ekili, bu yıl aldığı ürün 20-25 kg üstelik dozlanma eksiği var, o aralarını kapatmadığını söyleyenler gelsin 8 metrenin ortasından hiç bir dala çarpmadan yürüsünler sonrada benim yüzüme tükürsünler. Bunlar daha sekiz yaşında daha büyüyecekler.

18.28-18.45 dakikalardaki budama şeklini beğenen varsa buyursun anlatsın, bizde öğrenelim.
Sayın Lilium merhaba,
Kendi adıma söyliyeyim tabiiki amatör ve çok eksiğimiz var.Profosyonel destelk almaya kalktığımız zaman maliyet çok fazla oluyor.Yinede internet ve sizlerin sayesinde kendimizi baya geliştirdik.Sizinde budama yaptığınız video çekimlerini inanın onlarca kez izledim ve halada izlemekteyim.Tabiiki ülkemizde kapama ceviz bahçeleriningeçmişi eski olmadığı için verim,budama gibi sonuçları tam olarak elde edildiğini düşünmüyorum.Bu bağlamda 7*4 dikimdeki İbrahim Balkaya'nın paylaştığı videoda,7 metre olan yerin budaması ayrı,4 metre olan yerin budaması farkı oluyor.Buda bana mantıklı geldi.
Bu budama şekli ile 7*4 dikim olmazmı sizce.İbrahim bey orada yedinci seneden sonra ağacın büyümesinin çok yavaşladığını onun için aranın kapanmayacağını söylüyor.
Taralamda cevizler 8*8 dikili vaziyette,aşşa yukarı 150 adet daha dikeceğim,şu anda yüzden fazla tohumdan ektiğim cevizler var onlara aşı yapacağım.Bir diğer öğrenmek istediğim tohum olacak cevizleri tarlaya diksem fareler ve sincaplar zarar verirmi ? Teşekkür ederim
Saygılar

hanekase Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön