View Single Post
Eski 28-09-2013, 19:31   #121
ankafar
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 01-10-2012
Şehir: ankara
Mesajlar: 166
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi damlat Mesajı Göster
Merhaba,
Öncelikle yeni topraksız tarım uygulamasına başlayan biri olarak buradaki bilgilere teşekkür ederim. Ama ben balkonumdaki uygulamalar için domates besin eriği bulamıyorum. Satışı yok. Üstelik kendim hazırlamaya kalktım sorunlarım Potasyum Nitrat satışı yasaklanmış. Mono potasyum fosfat hiçö bir kimyasalcıda yok. Kullanacağım 0,2 ml Amonyum Molibdat 'ı katı halde 250 gr. alabiliyorum. Maliyeti 67 € bana bu konuda yol göstermenizi rica edeceğim.
Potasyum Nitrat satışı yasaklanmış.
-Yasak değil ancak bir çok şirket başka amaçlar için kullanılmasını engellemek adına belge isterler ancak İnternette az miktarda alabileceğiniz yerler mevcut.

Mono potasyum fosfat hiç bir kimyasalcıda yok.
-Var aslında buradaki sorun herkes mono potasyum fosfat demiyebilir örneğin Potassium dihydrogen phosphate ( mono-Potassium orthophosphate, Potassium phosphate monobasic ) hepsi aynı madde oluyor.

Kullanacağım 0,2 ml Amonyum Molibdat 'ı katı halde 250 gr. alabiliyorum. Maliyeti 67 € bana bu konuda yol göstermenizi rica edeceğim.

-Molibdat zaten minor element olduğu için ve profesyonel üretim yapmayacağınız için kullanmama şansınız var. Minor elementler biraz pahalı olur ancak bir kere aldınız mı uzun süre idare eder.
Şimdi baktım eğer illa kullanmak sterim derseniz 70tl çözelti formu var 100 gram katı halli 85tl var. (Var yani seçenekler)

ankafar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön