View Single Post
Eski 23-09-2013, 18:27   #26
smnvrl
Ağaç Dostu
 
smnvrl's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-12-2011
Şehir: manisa
Mesajlar: 520
Sn Ahmet Çetinkaya,

Bu yaşananlar neticesinde söylediklerinize katılıyorum.Kullanılan malzeme ve montaj kalitesi çok önemli. Sistemin uzunca bir süre kullanılacağı düşünülürse iyi bir projelendirme ve montaj gerekli. Şu da bir gerçek, kişi bu işlerden anlıyorsa sistemin bakımlarını daha iyi yapar / yaptırabilir.Teknik detaya girmeyeceğim ama hassas bir iş. İşin ehli firmalardan yardım almakta fayda var.

Ben güneş paneli veya kurulu işi yapmıyorum. benim bilgilerim Elektrikli araba yarışlarına katılan üniversite öğrencilerine yardım ederek edinildi. İş doğru yapılmadığı zaman yanan paneller , bozulan aküler kömür olan elektronik devreler vs.... gördüm ve görmeye de devam ediyorum.

Şöyle bir örnek vereyim , sistemin kurulduğu yerdeki sıcaklık ve havalandırma çok önemlidir.Isınan bir cihaz varsa ve kendini bulunduğu ortamdan dolayı soğutamıyorsa bir süre sonra yanar.besleme kabloları çekilirken metale sürtüneceği bir yüzeyden geçerse sürtünme sebebiyle kablo izolasyonu bozulur ve kablolar kısa devre yapar bu durumda sisteminizdeki bir grup çalışamaz hale gelir. vs....

Problem yaşayan arkadaşınızda burada kendisinde kurulu olan sistemi paylaşırsa elimden geldiğince yardım etmeye çalışırım.

Saygılarımla.

smnvrl Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön