View Single Post
Eski 23-09-2013, 17:00   #7
Ga2084
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 16-09-2013
Şehir: marmaris
Mesajlar: 33
Kastamonu yaş tarhana

Malzemeler

1 kase domates rendesi
1 kase doğranmış kırmızı biber
1 kase yoğurt (ben evde mayalanmış yoğurdumdan koydum)
1 su bardağı çökelek peyniri
3 adet büyük kuru soğan
4 adet yeşil çarliston biber
1 adet acı biber ( acı isteyenler daha çok koyabilirler)
1 kase doğarmış nane,dereotu,maydanoz (arzuya göre daha az ya da fazla konulabilir)
Aldığı kadar un
Tuz
Tarhun otu ( aktardan aldım )

Biberleri haşlayıp kabuklarını soydum, domateslerinde kabuklarını soyup soğanlarıda içine katıp biberlerle beraber hafif suyunu çekene kadar haşladım ve blendırdan geçiridim daha sonra ılınınca içine süzgeçte hafif suyunu sürdüğüm yoğurdu ve çökeleği katıp iyice karıştırdım en son yeşillikleri katıp ekmek hamuru kıvamını alana kadar un ekleyip büyükçe bir kaba koyup mayalanmaya bıraktım.

2. Gün hamur kabarmaya başladı yeniden yoğurup tuzunu ekledim 2 gün boyuncada günde 2 sefer karıştırıp havasını aldım

4.günün sonunda (daha ekşi olmasını isteyenler daha fazla da bekleyebilirler ) kavanozumu kaynarsuda kapağıyla beraber kaynatıp sterilize ettikten sonra kavanozun 3 te 2 sini doldurup üzerini kapatacak kadar yağ ekleyip buzdolabına kadırdım. 3 te 2 si çünkü okuduğum kadarıyla dolapta bile mayalanıp kabarmaya devam ediyormuş.

Tabii benim tarif biraz bol oldu hepsinizde buzdolabına koyacak kadar yerim olmayınca geri kalan tarhanalar masa üzerinde kurumaya bırakıldı. Onun aşamalarını günler geçtikçe fotoğraflayıp koyacağım şimdiden herkese afiyet olsun.

Name:  image.jpg
Views: 14479
Size:  16.2 KB

Ga2084 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön