View Single Post
Eski 19-09-2013, 13:36   #88
Mumin OKAN
Ağaçsever
 
Mumin OKAN's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-09-2013
Şehir: Edirne
Mesajlar: 71
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Mehmet Kemer Mesajı Göster
Merhaba, az önce yani saat 19:00 gibi mantar topladım. Ama fotoğraf çekmedim malesef. Şu an iki yıldır verim devam ediyor.
Mehmet Bey merhaba,
işi bilen ve tecrübeli biri olarak size bir kaç sorum olacaktı müsadenizle;

-aynı komposttaki samandan kaç defa ürün alınıyor? yani torbaları bir hasattan sonra açıp temizleyip yeniden mi kullanıyorsunuz yoksa hasattan sonra torbalar yerinde durup sulama işlemine devam mı ediyoruz?
-kullanılan suyun kireç oranı, üründeki verimi ne kadar etkiliyor? bulunduğum bölgede kireç oranı yüksek ve kireç oranı oldukça düşük 2 tür su var (buralarda tatlı su deniliyor ve ellerinizi sabunlayıp yıkadığınız vakit, sabun elinizde kalıyormuş gibi bir his yaratıyor)
-ve pastörizasyon işlemi için hangi yolu kullanıyorsunuz? hidrojen peroksit mi, sıcak buhar ile mi?

ben bu işi ticari olarak düşünüyorum. pastörizasyon işlemi için büyük kazana sıcak buhar veren bir makine ile pastörize edeceğim. böyle bir makine varmıdır bildiğiniz.

Cevaplarınız ve alakanız için şimdiden teşekkür ederim.

Mumin OKAN Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön